Hoe Moet Je Omgaan Met Negatieve Reacties Op Youtube
14 november 2013 

Hoe Moet Je Omgaan Met Negatieve Reacties Op Youtube

Negatieve reacties versus feedback op YouTube

Zelf houd ik niet van negativiteit. Het kost allemaal energie en het gaat meestal nergens over. Toch kom je in het gewone leven en op social media niet onder negatieve reactie ’s uit. Ook het woord negatieve reacties is erg breed. Als iemand kritiek heeft op je YouTube video, hoeft dit geen negatieve reactie te zijn. Het is feedback die je kunt meenemen in je volgende video.

 

Reacties die niet vallen onder de feedback categorie

Toch heb je ook reacties die duidelijk niet onder de feedback categorie vallen. Denk bijvoorbeeld aan onzin berichten. De makkelijkste onzin berichten zijn nog berichten waarbij degene die een reactie achterlaat gewoon wat willekeurige tekens intypt, zoals: jkgjf hfghdgjkhd fkjghiue. Hier kun je niets mee. Je kunt vragen of degene die een reactie heeft achtergelaten, wel kan typen; maar dan zwengel je de discussie aan. Discussie die vrijwel zeker eindigt in nog meer ergernis. Het is dan ook beter om de reactie te verwijderen en verder niets te doen.

 

Een andere reactie is dat iemand een woord van een geslachtsdeel achterlaat als reactie. Afhankelijk van het woord, kun je het woord persoonlijk oppakken en hier kwaad over worden. Resultaat: je gaat degene die een reactie heeft achtergelaten spammen door dezelfde woorden als reactie op zijn of haar video achter te laten. Het ping pong effect is dan begonnen. Dit ping pong effect kost veel negatieve energie en je wordt er niet gelukkiger van.

 

YouTube maakt het mogelijk om andere YouTube gebruikers uit te sluiten om reacties op je video te geven. Je moet de gebruiker dan wel eerst zelf “blokkeren”. Dit doe je door naar de reactie van de betreffende YouTube gebruiker te gaan. Klik dan rechtsboven op het rondje. Je krijgt nu een keuzemenu. Je kunt kiezen tussen verwijderen, profielafbeelding melden, markeren als spam en gebruiker blokkeren. Kies de regel “Gebruiker blokkeren”. Je hebt nu de gebruiker “geblokkeerd” en hebt zo veilig gesteld dat de gebruiker geen reacties meer achter kan laten op al je video’s en je YouTubekanaal.

 

Geen leuke reacties op jouw YouTube filmpje, wat doe je er mee

Geen leuke reacties op jouw YouTube filmpje, wat doe je er mee

 

 

 

 

 

 

 

Nadat je de gebruiker geblokkeerd hebt, verwijder je de ongewenste reactie.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen