Ondertiteling In YouTube maken? Hoe Doe Je Dat?
02 mei 2014 

Ondertiteling In YouTube maken? Hoe Doe Je Dat?

Hoger ranken in de zoekmachines met jouw YouTube video? Optimaliseer je video met ondertiteling. Hoe je dat moet doen, leg ik uit in deze video.

Ondertiteling In YouTube maken? Hoe Doe Je Dat?

 

Hieronder de tekst uit de video:

In deze video ga ik uitleggen hoe je een ondertiteling maakt voor jouw Youtube video en waarom het belangrijk is om een ondertiteling te hebben. Mijn naam is Theo de Kleijn en ik help ondernemers met video de marketing.

Om een ondertiteling te kunnen maken voor jouw youtube video moet je inloggen in je youtube account. Vervolgens druk je op de tandwieltje naast de knop uploaden. Je selecteert dan videobeheer en vervolgens ga je de video selecteren die je wilt voorzien van een ondertiteling. Je klikt dan op de knop bewerken naast de video en vervolgens klik je op cc ondertiteling. Rechtsboven.

Voor onze ondertiteling kunnen we gebruik maken van ondertiteling die youtube standaard al heeft gemaakt voor onze video. Je moet dan een kopie maken van de track die YouTube al heeft gemaakt. Een kopie maken is simpel. Je drukt op de knop Nederlands. Dan verander je bijvoorbeeld de kleine letter van de eerste zin naar een hoofdletter. Je drukt op de knop “copy opslaan”. Dan druk je op de knop F5 (van je toetsenbord). Refresh. Dan zie je dat er twee tracks staan.

De automatische ondertiteling is de ondertiteling die Youtube heeft aangemaakt. Die willen we niet in beeld zien. Dus die zetten we op “uitschakelen”. Dan ga je naar de actieve track. Die gaan we dan bewerken. Je kunt de track heel makkelijk bewerken door op de seconde te gaan staan. Als je op de seconde drukt speelt youtube het gedeelte af en je hoort dan de tekst die gezegd wordt. We kunnen dus de tekst aanpassen: “pas jij als ondernemer al een welkomstvideo toe voor jouw website”. Zo kun je dit met elk gedeelte van de video doen. Kun je de tekst optimaliseren naar het geen gezegd wordt. Als je klaar bent met alle gedeelten druk je op “wijzigingen opslaan”. Jouw video is nu voorzien van een goede ondertiteling.

Waarom is een goede ondertiteling belangrijk?

Een goede ondertiteling is belangrijk voor de zoekmachines. Zoekmachines kunnen zo je video honderd procent indexeren. Ze kunnen zo’n honderd procent na gaan waar je video over gaat.  Dat komt de ranking van je video ten goede. Je video’s scoort dus hoger in de zoekmachines als je de ondertiteling goed hebt ingesteld. Daarnaast kun je de ondertiteling ook gebruiken als tekst voor je blogartikel. Hoe dat dat werkt vertel ik jou in de volgende video.

Klik hier om het audiobestand_te downloaden (ga met de muis over de link en klik op de rechtermuisknop en selecteer hierna “doel opslaan als”) of luister naar het bestand via de audioplayer:

[jwplayer player=”1″ mediaid=”2505″]

Meer tips om je video goed te optimaliseren voor de zoekmachines? Schrijf jezelf dan gratis in de voor cursus: Hoe maak ik een goede YouTube video voor mijn bedrijf.

Over de schrijver
Reactie plaatsen