Online Video: Steeds Populairder. YouTube het Populairst

Online Video: Steeds Populairder. YouTube het Populairst

Videomarketing: je kunt als ondernemer niet achterblijven. Doe je dit wel, dan laat je kansen liggen. Dit zeg ik vaak tegen klanten. Deze kijken me dan verbaasd aan. Videomarketing…… dat komt wel een keer. Het is nu ook onderzocht in Nederland. Online video kijken wordt steeds populairder.

  1. Lekker kijken wanneer het jou uitkomt.
  2. Kijken wat je zelf wilt, zonder dat anderen mee hoeven te kijken.

Enkele voordelen van online video. Maar als ondernemer zijn de volgende situaties ook interessant wanneer er gezocht wordt naar online video’s:

Zoeken naar een antwoord: Even naar YouTube en zoeken op antwoord op een vraag. Met een beetje geluk vind je een stap voor stap video, waarin door iemand wordt uitgelegd hoe je een probleem oplost.

Zoeken naar een product of dienst: Ook op Google worden YouTube resultaten getoond.

Online video wordt zeker niet alleen gebruikt om naar uitzending gemist te kijken. Het wordt ook gebruikt om op zoek te gaan naar een oplossing voor een probleem. Met name deze doelgroep is zeer interessant voor ondernemers. Immers als jij een video hebt gemaakt om het probleem van een kijker op te lossen is de kans aanwezig dat de kijker jouw product of dienst afneemt.

 

YouTube het populairst voor online video

YouTube is de tweede zoekmachine na Google in Nederland. Logisch dat YouTube ook het populairste medium is om te kijken naar online video’s. Het is als ondernemer dus belangrijk om je bedrijf ook goed te presenteren op YouTube. Helaas wordt hier nog onvoldoende/goed gebruik van gemaakt. De meeste ondernemers hebben geen YouTubekanaal of als ze het wel hebben bungelt het er maar een beetje bij. Dit terwijl ze wel veel energie steken in hun website. Dat is een gemiste kans, want YouTube is de tweede zoekmachine van Nederland. Anderzijds kun je video’s perfect integreren in je website. Dit levert niet alleen een meer persoonlijke website op (als je persoonlijke video’s maakt), maar zorgt er ook voor dat je website hoger rankt. Je levert immers meer en verschillende soorten content.

 

Het onderzoek

Uit het onderzoek, uitgevoerd door Motivaction in opdracht van Sanoma/SBS, blijkt dat tweederde van de Nederlanders regelmatig online video kijkt. YouTube is hierbij het populairst. Kijk hier voor het hele onderzoek.

 

Conclusie

Dat Nederlanders veel online video kijken blijkt wel. YouTube is hierbij het populairste medium voor online video. Toch zijn ondernemers niet, onvoldoende of niet goed zichtbaar via online video. Dit is een gemiste kans, want de toekomst gaat steeds meer naar online video. Blijf niet achter en laat videomarketing een belangrijk onderdeel zijn van de marketing van je bedrijf.

Weet je niet waar je moet beginnen. Hoe je het allemaal moet doen en hoe je videomarketing en YouTube op de juiste manier inzet voor jouw bedrijf? Neem dan contact op met mij. Ik help jou graag met videomarketing voor jouw bedrijf.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen