Optimaal worden gevonden in Google

Tegenwoordig zijn er meerdere mogelijkheden om goed te worden gevonden in Google. Alleen wat is hierin nu de beste optie en op welke manieren kunnen de verschillende mogelijkheden elkaar versterken? In dit artikel het antwoord.

Google Ads

Bij Google Ads, voorheen Google Adwords, koop je als het ware je positie waardoor je beter wordt gevonden in Google of betaal je voor een advertentie waardoor je video beter wordt gevonden in Youtube. Deze zijn in Google te vinden doordat er adv bij het zoekresultaat staat. Google Ads wordt vaak door startende organisaties gebruikt als korte termijn strategie. Je betaalt dus om zichtbaar te zijn en dat is vooral aan het begin van een onderneming zeer belangrijk, want je moet op de een of andere manier toch je inkomsten genereren.

 

De organische zoekresultaten van Google

Bij de organische zoekresultaten van Google ligt het weer anders dan Google Ads. Dit is een meer een strategie voor de lange termijn. Door in te zetten op SEO, zoekmachine marketing, zal je voor langere tijd bovenaan in Google te vinden. Mits je natuurlijk voldoende aandacht blijft besteden aan SEO. Op het moment dat bij Google Ads niet meer wordt betaald is direct de positie verdwenen. Bij SEO ligt dit anders. Dit is niet gelijk weg, maar wanneer dit niet onderhouden wordt zullen de goede posities naar enige tijd wel verdwijnen. Het voordeel van de organische zoekresultaten is dat deze dus gratis zijn, terwijl je bij Google Ads betaalt voor een klik. Vooral voor de langere termijn is het inzetten op SEO dus verstandig vooral omdat het uiteindelijk minder zal kosten.

 

Video marketing is booming

Uiteraard is met de website bovenaan komen zeer belangrijk, maar wat dacht je van een video? Video marketing is ontzettend belangrijk in de wereld van nu. Wist je dat Youtube zelfs de één-na-grootste zoekmachine ter wereld is? Dit is een platform waar alleen maar video’s op staan. Dat is ook de reden dat video marketing ontzettend belangrijk is voor de awareness van een organisatie. Daarnaast willen sommige gebruikers liever een video bekijken dan een uitgebreid artikel op een website. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je keuze moet maken tussen bovenaan in Google en Youtube. Integendeel, want Google laat ook gewoon video’s in haar zoekresultaten naar voren komen. Dus op het moment dat een video relevanter is dan een website dan zal de video bovenaan te vinden zijn.

 

Wat is dan de beste optie?

De beste is optie is ervoor kiezen beide de verschillende mogelijkheden elkaar te laten versterken. Dit zorgt voor een betere awareness als organisatie. Hierbij is de keuze voor SEO er een voor de lange termijn, omdat dit om de organische zoekresultaten gaat. SEO gaat hierbij dus zowel om de website als de video’s. Dit zijn echter wel twee specialisaties. Dus op het moment dat je het zelf niet lukt om bovenaan te komen in Google is het verstandig om contact op te nemen met een videomarketing specialist voor de video’s en voor de website met een SEO specialist.

Over de schrijver
ron.m.j.schonfeld
Door

ron.m.j.schonfeld

op 20 Nov 2018

Thx Theo voor de tips zit nu ff op een account an een vriend want benvia bleuthoot muziek het luisteren op mijn phone. ik heb tot nu toe 190 vvlogs en heb veel jonge vrienden maar die willen geen abo worden om verschillende redenen of dat vrienden het zien darbij komt datoof you tube of de overheid mij manipulertheb vaker de weergaven genoteerd met vrienden die dan ook waren het kijken en bij heel veel vlogs wae er meer dan 20 ij en dan is de dag erna hetaantal met 300 gemindert en dat gebeurt vaak. nou ben ik nooit een voorbeeld geweest veel bajes maar nu heb ik een ander leven en ben een aanvullng met mijn kennis voor die gasten tussen de 20 en 30 en heb ook de ouders lerenkennen maar ze willen niet dat ik meer weergaven krijg want ze weten dat alles wat i zeg waar is en valt te verieferen.ga in ieder geval je tips eens gebruiken.

Reactie plaatsen