Opvallen Als Bedrijf: Tips Hoe Je Als Ondernemer Opvalt

Opvallen Als Bedrijf: Tips Hoe Je Als Ondernemer Opvalt

Hoe val je als bedrijf op? In deze blog handige en praktische tips, waardoor je meer klanten aantrekt.

Bekijk snel de video:

Als je dit filmpje bekijkt, hoef je de onderstaande tekst niet te lezen.

Manuel welkom hier in Dreumel. Dankjewel. In deze video wil ik het even hebben over hoe je op kunt vallen. Daar ben jij specialist in volgens mij. Dankjewel voor de eer. Je moet ook specialist zijn. Je moet ook opvallen. Kun je iets vertellen over je website, want op je website staat “doe zo gek mogelijk en wordt succesvol”. Kun je dat toelichten. Ja. Als ondernemer moet je soms een beetje gek zijn. Je moet vooral gek doen om op te vallen is mijn motto. Omdat je nooit de eerste bent, je bent ook niet de laatste en zeker niet de enige. Als je altijd doet wat iedereen doet, dan ga je in de massa op. Dat moet je niet willen als ondernemer. Je moet een beetje gek doen om op te vallen. Absoluut.

 

Online opvallen

Hoe kun je online opvallen? Dit verschilt natuurlijk per vakgebied. Als metafoor gebruik ik die blauwe muts, maar ik kan me voorstellen als je boekhouder bent en je wil mensen adviseren over jaarcijfers, dat je geen blauwe muts op gaat zetten. Dan moet je een andere manier zoeken om op te vallen. Dat kan misschien zijn om informatie te geven die jouw concurrenten niet willen. Dat is een vorm van opvallen. Iets doen, dat is eigenlijk de strekking er van: iets doen wat de concurrent niet doet. Iets doen wat de consument of jouw klanten niet van jou verwachten. Denk bijvoorbeeld aan de lick race of het toepassen van een handelsmerk.

 

Hoe zou je zoiets kunnen toepassen op video? Als ik bijvoorbeeld een video wil maken en ik wil als boekhouder opvallen. Net heb je al de tip gegeven over de content die je maakt. Zou je nog iets meer er aan toe kunnen voegen als je in beeld gaat werken met video? Het klinkt heel gek, maar video is een vorm van gek doen. Er zijn maar heel weinig ondernemers die video toepassen. Gek doen wil niet altijd zeggen dat je extreem gek moet doen. Vaak hoef je maar een klein dingetje anders te doen dan je concurrenten of je collega’s , waardoor je al opvalt. Dat kan juist video zijn. Kan in veel gevallen juist dat kleine dingetje zijn, waardoor je gaat opvallen. Denk daarbij ook aan je presentatie.

 

Oke. Dus eigenlijk is video nog onderscheidend op dit moment voor ondernemers? Zeker onderscheidend. Absoluut. Kun je nog een algemene tip geven hoe je op kunt vallen? Hoe val je nog meer op als ondernemer online zeg maar? Puur anders zijn en zoeken naar de mogelijkheden om anders te zijn. Het klinkt vaak heel moeilijk en vaak moet je het ook niet bij jezelf doen. Als jij zegt dit is mijn plan en je gaat het met andere mensen delen en die zeggen: joh dat ga je toch niet doen? Dan moet je het juist doen. Dan zit je goed. Niemand zou het doen en ik ga het wel doen. Wil je iets leuks doen met video? Kijk dan ook eens naar andere personen, zoals Daylan Haegens.

Geweldige goede tip. Wanneer kunnen mensen gebruik maken van jouw diensten? Wat kun je leveren aan mensen? Leveren? Ik lever mijn informatie. Die deel ik in video’s en dan ga je zoeken op blauwe muts en dan kom je mijn informatie tegen. Daarin deel ik een hoop kennis die ik heb als ondernemer ook over naamsbekendheid. Je kunt me ook inhuren als spreker op een evenement of voor business of voor scholen. Dan kom ik inderdaad. De ervaringen die ik heb als ondernemer. De dingen die ik inderdaad gek heb gedaan, die andere ondernemers niet zouden doen. Die kom ik delen met de toehoorders.

 

Jezelf onderscheiden met video

Wil je een opvallende video maken? Download dan het gratis e-book: 10 videomarketing tips voor beginners.

Over de schrijver
Reactie plaatsen