Een Pakkende Titel Voor Je Homepage? Hoe Doe Je Dat?

Een Pakkende Titel Voor Je Homepage? Hoe Doe Je Dat?

Als je websitebezoekers echt op je website wilt houden, moet je een pakkende titel hebben. In deze blog leg ik uit waarom je een pakkende titel moet hebben en geef ik je tips voor een goede titel.

Websitereview

Zoals je misschien weet geef ik gratis websitereviews. Wil je ook een gratis websitereview? Schrijf jezelf dan gratis in.

In de websitereview schenk ik ook aandacht aan een pakkende titel voor je homepage. Ik bekijk of de huidige titel snel en duidelijk aangeeft waar je website over gaat. Mocht dit niet zo zijn, dan geef ik suggesties hoe het beter kan. Een goede titel is immers belangrijk voor de conversie van je website.

 

Laatst heb ik een gratis websitereview mogen doen voor http://danielbellinga.com/

Op deze site stond de volgende titel/header:

Bestaande Header Homepage

Bestaande Header Homepage

Mijn reactie op deze header was:
“De titel is leuk gevonden. Echter de titel geeft naar mijn mening niet precies aan wat jullie doen en geeft niet duidelijk het voordeel van de websitebezoeker aan. Als je alleen de titel leest zou je denken dat het een vraag en antwoord forum is. Persoonlijk zou ik er van maken (een koptitel met daaronder jullie onderscheidende factor ten opzichte van de concurrentie):
Wij helpen jou om af te vallen en lekkerder in je vel te zitten (of zoiets)
Technieken en tips die écht werken (of zoiets) : zie hieronder (let niet op de kleur, het gaat om de indruk).”

Pakkende titel homepage: hoe doe je dat

Pakkende titel homepage: hoe doe je dat

De moraal van het verhaal is dat je de websitebezoeker gelijk laat zien wat je voor hem/haar betekent. Daarnaast geef je jouw onderscheidende factor aan. De naam van je bedrijf of de naam van jezelf is voor de bezoeker niet relevant. Een websitebezoeker komt op een website, omdat hij met een bepaald probleem zit.

 

2 seconden regel

Het blijkt dat vrouwelijke websitebezoeker in gemiddeld 2 seconden beslist of de site iets voor haar is.  Een mannelijke websitebezoeker doet het gemiddeld 4 seconden over. Het is dus zaak om snel duidelijkheid te scheppen en precies te omschrijven wat je doet en wat jouw voordeel is ten opzichte van soortgelijke websites/concurrenten. Ook moet je header duidelijk zijn en echt opvallen. De websitebezoeker moet er gelijk naar toe getrokken worden.

 

Ook een gratis websitereview? Schrijf jezelf hier in.

Over de schrijver
Fara
Door

Fara

op 28 Dec 2013

Leuk dat je onze header als voorbeeld hebt gebruikt. We gaan hem zeker aanpassen. Bedankt voor je goed tips!

Theo de Kleijn
Door

Theo de Kleijn

op 28 Dec 2013

Hoi Fara, Jij ook bedankt voor jouw vraag. Dankzij jouw vraag heb ik weer een leuk artikel kunnen maken. Succes met het aanpassen van je header. Groetjes, Theo de Kleijn

Reactie plaatsen