Hobbel Bij Persoonlijke Video’s: Ik Zie Er Niet Uit. De oplossing!
03 februari 2014 

Hobbel Bij Persoonlijke Video’s: Ik Zie Er Niet Uit. De oplossing!

Je wilt als ondernemer persoonlijke video’s opnemen voor op je website, maar durft de stap niet definitief te maken: “ik zie er niet uit”. Wat kun je hier aan doen?

Persoonlijke video’s (ook wel portretvideo’s genoemd) zijn erg krachtig als het gaat om vertrouwen en persoonlijkheid op jouw website. Vooral als je een zelfstandig ondernemer/éénpitter bent, ben je zelf het visitekaartje van jouw bedrijf. Laat dit dus ook op je website doorstralen.

 

Wat is werkelijk jouw probleem?

Ondernemers die persoonlijke video’s willen maken, hebben vaak heel veel excuses. Eén van zo’n excuus: “ik zie er niet, uit voor de camera”. Geldt dit ook voor jou?  Dan is DOEN gewoon de oplossing…. Maak video’s en profileer jezelf, voordat jouw concurrenten het doen.

 

Ook is dit jouw kans. Ik neem jou aan mij hand mee om goede (persoonlijke) video’s te maken. Schrijf jezelf dus snel in voor de gratis cursus “hoe maak ik een goed YouTube filmpje”.

 

Is de werkelijke reden dat je een wat minder zelfbeeld hebt. Ook dit is een onzin reden. Je hebt toch ook veel persoonlijke contacten met (aspirant) klanten? Een video kun je ook zien als een persoonlijk contact. Ja, maar…..iedereen kan mij zien. Dat klopt, maar dat geldt ook als je op straat loopt of bijvoorbeeld naar een evenement toe gaat.

 

Verschuil je dus niet achter jezelf, maar laat je juist zien. Je hoeft je niet te schamen voor je eigen persoonlijkheid. Je bent wie je bent en daar mag je trots op zijn. Het voordeel van een persoonlijke video, is dat je die opnieuw kunt doen als je niet tevreden bent. Je kunt zo een perfecte eerste indruk achterlaten.

 

Om je beter te voelen voor de camera, kun je:

  1. Je lievelingskleding aantrekken;
  2. Naar de kapper gaan, voor een perfect kapsel;
  3. Jezelf eens in de watten laten leggen, de dag voor de opname;
  4. Een goede vriend of vriendin bij de opname aanwezig laten zijn, aan wie je veel steun hebt en niet onbelangrijk: met wie je veel plezier kunt beleven. Je op je gemak voelt. Kunt lachen.

 

Lachen en ontspannen zijn, helpen jou om veel makkelijker een video te maken. Helpen jou om jezelf te zijn voor de camera. En dat is eigenlijk het belangrijkste aspect: ben jezelf voor de camera.

 

Weet je niet precies waar je moet beginnen en hoe het allemaal werkt, schrijf je zelf dan in voor de gratis cursus “hoe maak ik een goed YouTube filmpje”.

Over de schrijver
Reactie plaatsen