Positieve Lichaamstaal Tips Voor Als Je Een Filmpje Maakt

Positieve Lichaamstaal Tips Voor Als Je Een Filmpje Maakt

Positief overkomen op video is nog niet zo makkelijk als het lijkt. In dit artikel geeft Tim  Schmoyer 9 handige en praktische tips om op een positieve manier je verhaal te doen voor de camera.

Er wordt steeds meer video geconsumeerd. Misschien heb jij als ondernemer ook al wat filmpjes gemaakt voor je bedrijf. Filmpjes waar je zelf in beeld staat. Dit soort filmpjes zijn erg krachtig. De kijker leert jou beter kennen en je werk hierdoor enorm veel vertrouwen bij de kijker. Toch zijn er ook ondernemers die onbewust negatieve signalen afgeven in persoonlijke filmpjes. Dat is jammer, want hierdoor haken kijkers eerder af. Kan het ook zijn dat het vertrouwen bij de kijker daalt. Hierdoor kunnen onbewuste negatieve signalen de kijker afschrikken. Tijd dus om eens beter naar jezelf te kijken 😉

Tim Schmoyer heeft 9 handige tips op een rijtje gezet. Over sommige tips heb ik al eerder geschreven.

Lichaamstaal tip 1: niet met armen over elkaar

Houdt een open houding aan. Zo voelt de kijker zich meer welkom. Kom je niet afstandelijk over.

 

Lichaamstaal tip 2: oogcontact

Feitelijk praat je tegen een ander persoon. Die andere persoon zit of staat achter zijn scherm en kijkt naar jou. Het is wel zo netjes om die ander ook aan te kijken. Maak dus direct oogcontact met de lens van de camera. Zo maak je rechtstreeks oogcontact met de kijker en betrek je de kijker er veel persoonlijker bij.

Bij de 12 video-opname tips kwam dit onderwerp ook al ter sprake.

 

Lichaamstaal tip 3: lopen in beeld

Het lopen in beeld. Je wordt er als kijker onrustig van. Je wordt niet op je gemak gesteld. Ook kom je onzeker over. Niet doen dus: heen en weer lopen in beeld.

 

Lichaamstaal tip 4: niet actief

Een actieve houding komt beter over dan een “onderuit gezakte” houding. Al eerder heb ik een artikel gemaakt over staand en zittend presenteren. Welke vorm zou actiever zijn?

 

Lichaamstaal tip 5: juiste afstand voor de camera

Hoe korter je bij de camera staat, des te persoonlijker en krachtiger je over komt…TENZIJ je te kort bij komt. Te kort bij is als alleen nog je hoofd in beeld te zien is. Dan wordt het te intiem. probeer ook af te wisselen in afstand. Bijvoorbeeld een mediumshot en tussendoor gebruik je wat verder ingezoomde fragmenten. Zie bijvoorbeeld de volgende video:

 

Lichaamstaal tip 6: voorkom friemelen

Het zitten aan je oor. Even krabben hier. Duimpje draaien daar. Allemaal signalen die afleiden en de indruk geven dat je gespannen bent. Ook leidt friemelen af. Een ontspannen video zonder afleiding zorgt voor meer positiviteit.

 

Lichaamstaal tip 7: fronzen

Het fronzen zorgt er voor dat je wat moeilijk over komt. Dat je het moeilijk vind. Persoonlijk vind ik het niet hinderlijk, maar kan het juist de moeilijkheid ondersteunen. Geef het aan dat je ook maar een mens bent. Echter volgens Tim Schmoyer is het beter om niet te fronzen.

 

Lichaamstaal tip 8: leun wat voorover

Dit is naar mijn mening de beste tip. Leun wat voorover. Dus ga op je tenen staan en recht vooruit. Ga dus niet krom staan. Dit komt weer bekrompen over. Afijn Tim doet het voor in de bovenstaande video.

 

Lichaamstaal tip 9: Lach

Een tip die ik vaak promoot in artikelen, maar ook als feedback op video’s. Geef energie. Lach. Straal. Erg belangrijk.

 

Wil je goede filmpjes maken voor je bedrijf?

Wil je nu echt aan de slag om kwalitatieve goede filmpjes te maken voor je bedrijf? Schrijf jezelf dan in voor de praktische workshop videomarketing.

Over de schrijver
Reactie plaatsen