Praten Tegen De Camera Tips

Heb je moeite om persoonlijke filmpjes op te nemen voor je bedrijf. Je praat tegen een camera en die zegt niets terug. In deze video 4 handige tips om makkelijker tegen de camera te praten.

Makkelijk praten tegen de camera

Als je de video bekijkt, hoef je de onderstaande tekst niet meer te lezen

Heb jij als ondernemer ook moeite om te praten tegen de camera? Om jouw verhaal te vertellen, als je een video opneemt voor je bedrijf? Zo’n camera zegt niets terug en is geen persoon. In deze video geef ik jou 4 handige tips, waardoor je leert om veel makkelijker tegen een camera te praten. Hoi. Mijn naam is Theo de Kleijn en ik help ondernemer met video marketing. Persoonlijke video’s zoals deze zijn erg krachtig. De keerzijde van dit soort video’s is dat je als ondernemer voor de camera moet praten. Je moet praten tegen de camera en zo’n ding zegt niets terug. Het is geen mens en het toont geen emotie. Veel ondernemers hebben moeite om zo voor de camera hun verhaal te vertellen. Misschien geldt dit ook wel voor jou. In deze video 4 handige tips, waardoor je veel makkelijker ten een camera praat.

Bouw het langzaam op. Begin met het opnemen van video’s, waarbij je zelf niet in beeld bent, maar wel de tekst moet inspreken. Een voorbeeld hiervan is het opnemen van je computerscherm. Je neemt jouw computerscherm op en spreekt tekst in. Hierdoor raak je vertrouwd om tekst in te spreken en een verhaal te vertellen, zonder dat je het tegen een persoon hebt.

De interviewtactiek. De interviewtactiek houdt in dat er een persoon in levende lijve naast de camera staat, die jou interviewt. Je kijkt de persoon aan en geeft antwoorden op de vragen. Doordat je de persoon aankijkt en antwoord geeft op de vragen, kijk je dus niet recht in de camera. Je hebt dan veel minder last van de camera, omdat je niet in de camera hoeft te kijken en je tegen een levend persoon praat. Hoe de interview tactiek precies werkt kun je in deze video zien.

Probeer jezelf voor te stellen, dat je tegen een persoon praat. Dat er in de lens van de camera iemand zit die naar jou kijkt. Desnoods een kaboutertje. Heb je daar toch moeite mee, dan kun je een foto van je partner of van je beste vriend of vriendin bij de camera hangen en praat je tegen die foto. Heb je dan nog steeds veel moeite mee? Dan kun je ook vragen aan een persoon of die achter de camera gaat staat. Hierdoor heb je toch houvast.

Dan zijn we weer gekomen aan de laatste tip. Neem je video op als je jezelf goed voelt. Als je de hele wereld aan kunt. Als je een goede dag hebt. Als je namelijk positieve energie hebt, dan gaat alles veel makkelijker. Dus ook het opnemen van video’s. Daarnaast is het zo dat je veel positiever en energieker over komt op video.

Heb jij als ondernemer nu ook een leuke persoonlijke video gemaakt? Laat jouw video dan even achter als link in de beschrijving onder deze video. Wil jij als ondernemer meer leren over video marketing voor jouw bedrijf? Download hem dan gratis. Aan die kant staat ie. Het gratis e-book 10 videomarketing tips voor beginners en je kunt vandaag al aan de slag met video marketing voor jouw bedrijf. Heb je nog vragen over video marketing, het zelf maken van video’s of YouTube laat jouw reactie of vraag dan achter in het reactieveld onder deze video. Tot slot wens ik je nog een hele fijne dag toe.

Over de schrijver
Reactie plaatsen