Promotiefilm Laten Maken [Kosten en Voorbeelden]

Promotiefilm Laten Maken [Kosten en Voorbeelden]

Je wilt als ondernemer een promotiefilmpje laten maken voor op je website. Waar moet je aan denken qua kosten voor zo’n filmpje? In dit artikel het antwoord.

 

Wat is een promotiefilmpje eigenlijk?

Het woord “promotiefilmpje” wordt in het spraakgebruik verschillend gebruikt. Laten we eerst definiëren wat een promotiefilmpje precies is. Dit om ruis te voorkomen.

Met een promotiefilmpje brengen ondernemers hun product of dienst onder de aandacht van hun doelgroep. Bij een promotiefilmpje laat je jouw product of dienst zien. Doorgaans worden ook de voordelen genoemd. Wordt voor de camera stap voor stap uitgelegd hoe je een product gebruikt of hoe een dienst werkt. In tegenstelling tot een reclamefilmpje ligt bij een promotievideo minder de nadruk op de branding van een merk. Het ligt meer op de tastbaarheid: wat het merk precies inhoudt.

 

Wat kost het maken van een promotiefilm?

De kosten zijn afhankelijk van wat je wilt:

 • De lengte van het filmpje.
 • Wil je dat er meegedacht wordt met het script/met de opzet van de video?
 • Wil je tekst, foto’s, plaatjes en muziek in je video? Hoe meer “toeters en bellen” hoe duurder het wordt.
 • Moet de video bij je bedrijf worden opgenomen? Dan komen er voorrijkosten bij.
 • Wil je speciale effecten, zoals drone beelden en mooie shots? Voor bijzondere effecten is doorgaans speciale apparatuur nodig. Ook hier betaal je (extra) voor.
 • Wil je een zogenaamde voice over toegevoegd hebben aan je filmpje. Een voice over is zeg maar een commentaarstem. Dit kan handig zijn als er bijvoorbeeld een bepaald proces uitgelegd moet worden.

Verder stellen de meeste bedrijven een opname tijd in. Je krijgt dan bijvoorbeeld 2 uur om je video te laten opnemen. Zo’n beperking in opname tijd kan stressvol zijn. Het moet dan gebeuren en er is geen mogelijkheid om het nog een keer over te doen.

Gemiddeld gezien bedraagt een investering voor een normaal promotiefilmpje van één minuut al snel minimaal 1000 Euro exclusief btw.

 

Voorbeelden en prijzen

Ben je op zoek naar een kwalitatief goed pakket, maar wil je niet te veel betalen? Dan kan ik je helpen. Hieronder twee voorbeelden van filmpjes met per pakket, de richtprijs er bij.

Een promotiefilmpje buiten op locatie: richtprijs 595 Euro ex. btw en inclusief:

 1. Meedenken aan script/opzet van het filmpje.
 2. Opnemen van een take/fragment tot de klant tevreden is.
 3. Muziek en tekst.
 4. Drie correctierondes.

 

Een promotiefilmpje in onze thuisstudio: richtprijs 177 Euro ex. btw en inclusief:

 1. Meedenken aan script/opzet van het filmpje.
 2. Opnemen van een take/fragment tot de klant tevreden is.
 3. Muziek en tekst.
 4. Drie correctierondes.

 

Wil je ook goed voor de dag komen? Meer persoonlijkheid geven aan je website? Laat dan een promotiefilmpje door mij maken voor jouw bedrijf. Meld je aan of klik voor meer informatie.

Over de schrijver
Reactie plaatsen