7 Redenen Waarom Jouw YouTube Video Een Duimpje Omlaag Krijgt
01 januari 2014 

7 Redenen Waarom Jouw YouTube Video Een Duimpje Omlaag Krijgt

Als ondernemer heb je een YouTube video van jouw bedrijf online gezet. Echter de video krijgt allemaal duimpjes omlaag. Je vraagt jezelf af, waarom de kijkers je video slecht vinden en hoe je dit kunt voorkomen. In deze blog geef ik antwoorden op deze vragen.

 

Wat betekenen de duimpjes bij een YouTube video?

Voor de meeste zal het wel bekend zijn: de duimpjes bij een YouTube video. Er staat altijd één duimpje omhoog en één duimpje omlaag. Achter de duimpjes staat een getal.

Kijkers van een YouTube video kunnen de video een duimpje omhoog geven, als ze de video goed vinden. Het getal achter het duimpje wat omhoog staat, geeft aan hoeveel kijkers je video zo goed vinden dat ze hem een duimpje (omhoog) geven.

Het geven van een duimpje voor je video, is vrijblijvend. Toch zijn de duimpjes best belangrijk: YouTube telt de duimpjes mee voor bepaling van de ranking van je video. Hoe meer duimpjes omhoog, hoe beter de video en hoe hoger de video komt in de zoekresultaten.

Helaas zijn er ook duimpjes omlaag…..

 

Is een duimpje omlaag erg voor je video?

Een duimpje omlaag is niet leuk. Maar zie het wel altijd in verhouding. Als je 10 duimpjes omhoog hebt en 1 duimpje omlaag dan mag je je video een 9 geven (10-1). Heb je meer duimpjes omlaag dan omhoog dan moet jejezelf afvragen wat je fout hebt gedaan. Realiseer jezelf ook dat je video niet door iedereen leuk gevonden kan worden. Smaken verschillen nu eenmaal. Respecteer dit.

 

Duimpjes omlaag worden gegeven om de volgende redenen:

1. De video is te lang.

2. De video is saai.

3. De video komt niet overeen met het zoekresultaat.

4. De video is niet goed uitgevoerd (bijvoorbeeld slecht te verstaan of slecht beeld).

5. De informatie in de video is niet waardevol.

6. De video komt niet bij je doelgroep aan/ wordt bekeken door een andere doelgroep.

7. De kijker mag jou of jouw stijl niet.

Duimpje omhoog YouTube

Duimpje omhoog YouTube

 

Neerwaartse spiraal

Als je meer duimpjes naar beneden krijgt, dan duimpjes omhoog; kan je video in een neerwaartse spiraal terechtkomen (en dus steeds verder zakken in de zoekresultaten). Zeg nou zelf, kijk je naar je naar video die 2 duimpjes omhoog heeft en 148 duimpjes omlaag? Waarschijnlijk niet, na een paar seconde klik je de video weg, omdat de video toch wel niets zal zijn.

YouTube houdt ook de kijklengte van je video bij. Als de kijklengte percentagewijs kort is (bijvoorbeeld dat je video gemiddeld maar voor 4% wordt bekeken), zal YouTube concluderen dat je video niet goed is. Dit heeft negatieve gevolgen voor je ranking in de zoekmachines.


7 redenen waarom jouw YouTube video een duimpje omlaag krijgt

De oplossing voor duimpjes omhoog voor jouw YouTube video

Ik heb een makkelijke oplossing. Volg mijn gratis cursus: hoe maak ik een goed YouTube filmpje voor mijn bedrijf. Schrijf jezelf hier in.

Over de schrijver
Claudia
Door

Claudia

op 05 May 2021

Is de afzender van duimpje omhoog of omlaag zichtbaar voor degene die filmpje geplaatst heeft op YouTube?

Reactie plaatsen