Snackable Video Content Tips [7 stuks]

Snackable Video Content Tips [7 stuks]

Wil je video’s maken die aanslaan? Video’s waarmee je jouw doelgroep bedient? Dan is snackable video content ideaal om in te zetten voor je marketing. Hoe doe je dat dan? Hoe maak je dat soort snackable video’s? Waar moet je op letten? In deze blog 7 handige praktische tips.

Het is goed om even de klokken gelijk te zetten, zodat we daar vandaan verder kunnen. Snackable video content is beeldmateriaal wat de kijker op een makkelijke en snelle manier in een korte tijd tot zich kan nemen. De bekendste vorm zijn wat mij betreft “de lijstjes“. Bijvoorbeeld 5 tips om te vloggen voor je winkel.

 

Het grote voordeel van (gezonde 🙂 ) snackable video content is dat je hiermee op een laagdrempelige manier je expertise aan je doelgroep laat zien. Nadeel is dat je niet de diepte in kunt gaan. Je moet de video kort houden. Gevolg: de informatie is snel verteerd en wordt snel vergeten. Anderzijds is snackable video content een goed middel om toe te passen in je videoplan, zodat je een mix van verschillende soorten videocontent krijgt. Ook kun je van elke tip [van de tiplijstjes] een afzonderlijke uitgebreide video maken. Hierdoor realiseer je ook video’s met veel waarde/informatie.

Dan de tips. Daar gaan we:

 

Tip 1: lengte

Maak je filmpje niet te lang. Het moet in korte tijd te “consumeren” zijn. Voor Facebook kun je als richtlijn 40 seconden aanhouden. De aandachtsspanne is bij Facebook kijkers korter dan bij YouTube kijkers. Voor YouTube kun je twee tot drie minuten als maximum aanhouden.

 

Tip 2: aandacht

Pak gelijk de aandacht. Hoe doe je dat? Bijvoorbeeld zo [zie onderstaand filmpje]:

De aandachtspanne op Facebook is kort. Heel erg kort. Je moet er tussen komen. Tussen al die andere berichten. Opvallen. De aandacht trekken. De eerste 3 seconden zijn cruciaal. De kijker moet denken: “wat gebeurd hier?”.  Zorg er dus voor dat je de eerste 3 seconden opvalt met je filmpje op Facebook.

Ook voor een YouTube video is het een must om zo snel mogelijk de aandacht te trekken.

Heb je geen inspiratie om in het begin van je video de aandacht te trekken? Kijk dan de 10 video’s, uit de Facebook Videomarketing Serie.

 

Tip 3: ondertiteling


Misschien wel het belangrijkste na het trekken van de aandacht. De ondertiteling. Nagenoeg geen enkele ondernemer besteedt hier aandacht aan. Waarom? Het is ingewikkeld in de videomontage en het kost extra tijd.

Het klopt. Het kost veel tijd. Anderzijds is het voor een snackable video eigenlijk een must. Althans voor Facebook video’s in ieder geval. Je moet er vanuit gaan dat de video tussen de “bedrijven door” wordt bekeken. Ga jezelf maar na. Als je even je tijdlijn wilt bekijken tijdens je werk, zet je het geluid van je smartphone doorgaans niet aan.

 

Tip 4: onderwerp

Het onderwerp moet makkelijk te begrijpen zijn voor je doelgroep. Pak dus geen “zwaar” onderwerp. Realiseer je dat snackable content ook een vorm van entertainment is. De kijker moet dus ook een beetje vermaakt worden.

 

Tip 5: kort en krachtig

De tips moeten kort en krachtig zijn (“hap, slik, weg”). Uitgangspunt is wat mij betreft maximaal 5 zinnen per tip voor een snackable Facebook video content.

Als je deze 9 tips leest voor een begrijpelijke video, moet het zeker lukken.

 

Tip 6: tekst en zo

Je snackable video wordt interessanter naarmate je meer tekst, plaatjes en infographics toepast.

 

Tip 7: break

Zorg dat de kijker even een korte break heeft tussen de tips. Dit is goed voor de aandachtsspanne en voorkom je hier mee dat kijkers afhaken. Zie mijn onderstaande video, voor wat ik bedoel:

 

Nu jij?

Wil je ook aan de slag met videocontent voor je bedrijf, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Hoe je het allemaal moet doen? Wat voor soort video’s je het beste kunt maken en welke video’s rendement opleveren? Volg dan de praktische workshop videomarketing.

Over de schrijver
Reactie plaatsen