Staand Of Zittend Presenteren Voor De Camera?
13 september 2015 

Staand Of Zittend Presenteren Voor De Camera?

Moet je gaan staan of gaan zitten als je een YouTube video opneemt voor je bedrijf? Alle twee kan natuurlijk, maar wat is beter? Wanneer blijven kijkers net iets langer kijken? In deze video leg ik het staand en zittend aan je uit.

Staand of zittend presenteren voor de videocamera?

Inleidende tekst:

Je bent als ondernemer toch geen presentator

Je wilt als ondernemer een videoboodschap maken voor op YouTube. Een video waarin je zelf iets vertelt. Waarin je zelf te zien bent. Maar hoe moet je jezelf presenteren voor de videocamera? Doorgaans ben je een ondernemer en geen presentator. Presenteren is iets wat je niet dagelijks doet. En al helemaal niet voor zo’n filmcamera die niets terug zegt. In deze YouTube video geef ik een presentatietip: moet je gaan staan voor de camera of juist gaan zitten? Welke houding is beter bij zo‘n videopresentatie? In deze film geef ik daar het antwoord op. Voor als je de video kijkt, kun je beter gaan zitten 🙂

staand of zittend presenteren

staand of zittend presenteren

Tekst uit de video:

Als je als ondernemer een video opneemt voor je bedrijf voor op YouTube: moet je jouw video dan staand opnemen, zoals ik nu doe. Of zittend opnemen? In deze video geef ik daar het antwoord op. Hoi. Mijn naam is Theo de Kleijn en ik help ondernemers met videomarketing. In deze video antwoord op de vraag of dat je als ondernemer je video staand of zittend op moet nemen. Mijn advies daarin is om je video staand op te nemen. Als je jouw video namelijk staand opneemt heeft dat een positiever effect voor de kijker. Het komt allemaal wat positiever en wat krachtiger over als dat je gaat zitten. Daarnaast gebruik je meer je handen als ondersteunende factor voor je videoboodschap. Heb je ook een vraag over videomarketing, het zelf maken van video’s of YouTube: laat jou vraag dan hieronder. Onder in het reactieveld in deze video even achter en wie weet beantwoord ik jouw vraag morgen. Vergeet jezelf ook niet te abonneren op mijn YouTube kanaal en je ontvangt wekelijks tips over videomarketing.

En nu jij…

Ik ben benieuwd naar jouw persoonlijke video’s en hoe je deze qua uitstraling maakt. Laat jouw reactie met video hieronder achter.

Over de schrijver
Reactie plaatsen