Teleprompter App Voor Het Maken Van Video's

Teleprompter App Voor Het Maken Van Video's

Teleprompter app voor het maken van video’s. In deze blog een hele handige app die fungeert als teleprompter op je Iphone.

Beter dan Sunny Lenarduzzi kan ik het niet uitleggen. In deze video legt ze uit hoe de teleprompter app werkt

Teleprompter app voor Iphone

De video teleprompter app van Joe Allen is erg handig in gebruik, maar heeft ook praktische voordelen. In deze blog leg ik de voor- en nadelen van de app uit.

Je hebt de betaalde versie en de gratis versie. Bij de gratis versie heb je een watermerk op je video, maar kun je perfect gebruiken om te oefenen. Als je opneemt met je videocamera, kun je jouw Iphone onder de videocamera zetten en de gratis versie gebruiken. De teleprompter speelt op je Iphone en je neemt op met je videocamera. Dan heb je dus geen last van het watermerk (maar wel dat je ogen niet recht in de cameralens kijken).

Beeld en tekst

Het grote voordeel van deze app is dat je zowel de tekst als jezelf in beeld ziet op je Iphone. Dit is dan ook gelijk het nadeel, want als je ver(der) weg gaat staan dan kun je de tekst niet meer lezen. Wel heeft de app een mogelijkheid om de tekstgrootte aan te passen. Ook kun je de snelheid van de tekst op een makkelijke manier regelen.

Tot slot is de tekst over een beperkte breedte in beeld. Hierdoor heb je minder oogbewegingen van links naar rechts en dat is uiteraard een voordeel. Anderzijds focust je ogen nu meer op één punt en kan dit (bij de minder gevorderden) er voor zorgen dat je wat “staarachtig” over komt.

Teleprompter ja of nee

Een teleprompter kan handig zijn als je bijvoorbeeld een online videocursus wilt maken. Zo vergeet je niets en bouw je de cursus gestructureerd op. Ook praat je niet te snel en niet te langzaam. Immers je kunt de constante snelheid van de teleprompter instellen. Wel moet je echt uren/”meters” maken om te oefenen met een teleprompter.

Maak je vlogvideo’s, zoals ik dan is mijn advies om geen teleprompter te gebruiken. Het komt zo opgelezen over. Niet naturel. Niet spontaan. Vooral bij “beginnende teleprompterlezers”, kun je erg duidelijk zien (aan de ogen) en horen dat de tekst wordt opgelezen. Zo wordt de video toch wat robotachtig en dat gaat echt ten koste van de spontaniteit en kijkervaring. Hierdoor zal een kijker sneller afhaken.

Over de schrijver
Reactie plaatsen