Teleprompter of Autocue Huren? Maak Er Zelf Eén [video]
10 oktober 2014 

Teleprompter of Autocue Huren? Maak Er Zelf Eén [video]

Met een teleprompter lees je tekst op voor de camera. De tekst verschijnt voor de lens van de camera, waardoor je in de camera kijkt. Je bent nooit de tekst kwijt en kijkt keurig netjes in de camera. Een teleprompter huur je voor tussen de 85 en 195 Euro per dag. Als je handig bent, maak je er zelf één voor nog geen 5 Euro. In dit blogartikel uitleg hoe je zelf een teleprompter of autocue maakt.

Best handig zo’n teleprompter of autocue

Een teleprompter is een handig apparaat. Toch ben ik er geen voorstander van. Je video wordt zo “gemaakt”. Je video is niet natuurlijk. Ook de kijkers hebben door dat je de tekst staat op te lezen.

Als je net met video begint, is het een handig hulpmiddel. Heb je meer ervaring met het maken van video’s, dan adviseer ik om de teleprompter alleen te gebruiken om steekwoorden voorbij te laten komen.

 

Als je handig bent, kun je zelf een teleprompter maken. Ik kwam dit filmpje tegen op YouTube. Beter uitleggen kan ik het niet, vandaar de onderstaande filmpje. Hierin legt Dave Kaminski stap voor stap uit hoe je zelf een teleprompter kunt maken.

Dat het filmpje nuttig is blijkt wel uit de duimpjes (535 omhoog, tegen 8 omlaag). Ik vond het enorm nuttig. Toch kies ik er zelf niet voor om met een teleprompter te gaan werken. Met mijn ruime ervaring met video’s maken, is dit niet nodig. Ik hecht veel waarde aan het overkomen (met tekst en uitdrukkingen) zoals je bent.

De video van Dave Kaminski waarin hij stap voor stap uitlegt hoe je een teleprompter maakt voor nog geen 5 Euro.

 

Wat is jouw mening over het werken met een teleprompter of autocue? Laat je mening hieronder achter.

 

Over de schrijver
Leo Goossens
Door

Leo Goossens

op 07 Nov 2014

Je heb me echt de weg gewezen; waarmee? Met het artikel over de teleprompter (of autocue). Na het lezen van je artikel ging ik een beetje kijken op het net. Je had het over een prijs van 5 euro, ik heb het nu over nog geen 5 minuten. Ik ging eerst naar PlayStore (voor een Android programma op mijn telefoon) en typte in de zoekbalk 'autoprompter' in. Ik kreeg gelijk een hit, en nog wat andere gelijksoortige programma's. Ik koos voor het gelijknamige programma en hij stond gelijk op mijn telefoon. Je hoeft er alleen maar een txt bestandje met de tekst in te voeren en hij doet het. Je kan hem instellen, enz.. Zelfs op mijn Samsung Galaxy V was de tekst heel duidelijk (je kan het zelfs in grote instellen). En toen dacht ik; ik heb ook nog een tablet. Ook een Samsung (Tab. 2). Daar is het nog mooier op. Dus .. zo snel kan het dus. Nogmaals, bedankt voor de informatie.

Theo de Kleijn
Door

Theo de Kleijn

op 07 Nov 2014

Leo, Bedankt voor je reactie. Leuk om te horen dat je het opgepakt hebt en er mee aan de slag bent gegaan. Succes.

Reactie plaatsen