Testimonial Maken Tips

Als je een testimonial gaat maken voor je bedrijf, waar moet je dan op letten? Coen van Broekhoven geeft handige tips.

 

Als je dit filmpje bekijkt, hoef je de onderstaande tekst niet te lezen.

Testimonia tips

Ik geef workshops hoe ondernemers zelf video’s kunnen maken voor hun bedrijf. Na zo’n workshop dan vraag ik aan de cursisten: wat heb je er van geleerd? Dat heet een video testimonia. Maar hoe maak je zo’n testimonial precies? Waar moet je rekening mee houden? Daar heb ik vandaag een interview over met Coen van Broekhoven. Hij zit naast me. Coen welkom. He Theo. Leuk dat ik hier mocht zijn in Chaam.

Als je zo’n video testimonial maakt van een cursist van je workshop voor op je website: waar moet je dan rekening mee houden? Kun je een praktisch voorbeeld geven? Het allerbelangrijkste waar je rekening mee moet houden, is dat je bij het maken van de testimonial de emotie wil overbrengen van de reactie van jouw klant. Dat is waar het om gaat. Dus eigenlijk zou je als de klant blij is tijdens zo’n workshop dat zou je gelijk moeten filmen en vragen: waarom vind je dat zo leuk? Meteen er op in haken. Vragen of je een reactie mag vastleggen op video en doorvragen op de emotie. Dan kun je bijvoorbeeld doen door te vragen naar het gevoel. Van Oke, wat is het resultaat van deze workshop voor jou en wat voel je daarbij. Eigenlijk heel simpel.

Oké. Dus het beste is om die emotie vast te leggen op het moment dat het gebeurd. Nu kan dat bij een workshop niet altijd. Meestal maak je pas achteraf, als de workshop afgelopen is een video testimonia. Hoe kun je dan de emotie omhoog krijgen? Hoe kun je dan de emotie vast leggen? Door gewoon weer terug, door iemand terug in die emotie te brengen. Hee weet je nog tijdens de workshop toen was je zo hartstikke blij he. Als je dat benoemd, zet je iemand meteen in die emotie. We worden er zelf nu ook blij van en dan vraag je daar op door. Dat is eigenlijk heel simpel. Dus je pakt het moment terug en dan vraag je aan die persoon waarom was je toen zo blij en dan vraag je daar op door. Ja, en ook als je iemand ziet lachen. Benoem dat. Spiegel dat. Dat doe ik als coach heel veel. Dus dan zeg je: hé ik zie dat je er vrolijk van wordt en hop, dan gaat die glimlach nog meer omhoog. Nou leuk. Bedankt voor deze waardevolle tip.

 

Zelf een goed filmpje maken?

Wil je als ondernemer zelf een goed filmpje maken voor je bedrijf? Schrijf je dan in voor de praktische workshop videomarketing. Hier leer je onder andere hoe je een pakkend en authentiek filmpje maakt voor jouw bedrijf. Ook het maken van een wordt verder uitgelegd.

Over de schrijver
Reactie plaatsen