Tip Voor Filmen: De Belichting

Als je een filmpje of een vlog maakt voor je bedrijf: waar moet je dan op letten qua belichting? In deze blog een handige belichtingtip voor als je binnen filmt.

Als je de video bekijkt, hoef je de onderstaande tekst niet te lezen

tekst uit de video:

Hoi. Hoi mijn naam is Theo de Kleijn en ik help ondernemers met video marketing. In deze video deel 4 van de serie: “videomarketing fouten”. Deel 3 kun je hier zien. Dus klik even op de link en kijk even naar deel 3. Bekijk even wat daar fout ging. Het antwoord van deel 3 is eigenlijk heel simpel. Ik was veel te donker. Je kon mij amper zien. Hoe kan dat nu? Als je een automatische camera hebt zonder dat je zelf de belichting in kunt stellen, dan zal de camera kijken naar buiten. Op het gedeelte van de video waar het meeste licht vandaan komt. Daar zal de camera de belichting op afstellen. Bij mijn vorige video kwam het meeste licht vanaf buiten. Daar stelt de camera de belichting op in. Dat houdt dan in dat binnen donkerder wordt, waardoor ik helemaal niet meer te zien ben. Het is eigenlijk simpel. Je kunt het heel makkelijk voorkomen, door de camera te draaien. Dus je gebruikt het buitenlicht wat naar je toe komt en je zet de camera zeg maar voor het raam neer. Dus dat je gebruik maakt van het buitenlicht wat op je komt. Daardoor heb je een perfecte belichting. Natuurlijke belichting.

 

Belichtingstip voor als je buiten filmt

Al eerder heb ik een praktische tip gegeven voor als je buiten filmt. Hieronder de video waarin ik tijdens mijn vakantie buiten de praktische tip geef:

Nog meer tips?

Ben je ondernemer en wil je zelf filmpjes maken voor je bedrijf? Download dan mijn gratis e-book 10 videomarketing tips voor beginners.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen