6 Tips Om Je Kijker Meer Bij Je Video Te Betrekken
23 november 2015 

6 Tips Om Je Kijker Meer Bij Je Video Te Betrekken

Wil je als ondernemer meer redement uit je video halen? Dan is mijn advies om de kijker meer bij je video te betrekken. Voorkomen dat de kijker afhaakt en jouw video weg klikt. In deze blog 6 handige tips om de kijker meer bij jouw video te betrekken.

Je kijker meer bij jouw video betrekken

In dit blogartikel dus 6 tips om de kijker meer bij jouw (YouTube) video te betrekken. De kijker er langer bij te houden.  Laten we snel beginnen met de tips.

 

Geef jezelf 200%

Presenteer met 200% energie. Geef energie aan de kijker. Straal. Positiviteit. Vrolijkheid. Kom gepassioneerd over.

Afijn door positieve energie zal de kijker zich aangetrokken voelen tot je video. Kijkt de kijker langer naar jouw video. “Tjakka” dus! Belangrijk hierbij is wel dat je jezelf bent, maar voorkom het “zandzakeffect”.

Vooral als je net begint met het opnemen van video’s voor je bedrijf, kun je de video’s het beste opnemen op een dag dat je jezelf erg goed voelt. Dat je de hele wereld aan kunt. Naast dat dit dus beter is voor het energielevel van de video, merk je ook dat het maken van video’s plotseling  veel gemakkelijker gaat.

 

 

Kijk recht in de camera

Het is moeilijk om tegen zo’n ding te praten. Toch is het goed om jezelf te realiseren dat aan de andere kant van de lens een ander persoon (de kijker) zit.

Door in de lens van de camera te kijken, kijk je de kijker aan. Dit doe je bij een normaal gesprek ook en het zorgt er voor dat de kijker jou “niet uit het oog verliest”. Houdt de kijker er dus bij en kijk hem aan.

Kijk recht de de camera

Kijk recht in de camera

 

Praat harder dan normaal

Door iets harder te praten dan normaal, komt je wat steviger over. Wat krachtiger. Geloofwaardiger. Vergelijk het met een markt. Een marktkoopman met een harde stem trekt de aandacht boven een marktkoopman met een muizenstemmetje. Overigens is een video maken wat anders dan op de markt staan. Vooral de inhoud (wat je vertelt en hoe je dit doet) is erg belangrijk.

 

 

Praat zoals je tegen een goede vriend praat

Deze tip is afhankelijk van de aard van jouw bedrijf. Ik beperk me hier even tot zelfstandig ondernemers in het segment “ik zeg je/jij tegen een klant”. Spreek jij jouw klant in “real life” en op jouw website aan met je/jij?  Doe dit dan ook in de video. Dit levert een consequent spraakgebruik op en dus ook herkenning (als je in de video “u” gebruikt en je zegt in real life “je/jij” dan kom je toch iets anders over. Dit kan ten koste gaan van het vertrouwen). Anderzijds komt je video wat laagdrempeliger over. Een kijker neemt hierdoor eerder contact met je op.

 

 

Voorkom een monotone video

Ik denk één van het moeilijkste aspect van een video: een niet monotone video maken. Zelfs ik heb hier ook moeite mee. In dit artikel heb ik 4 tips gegeven om opnieuw de aandacht van de kijker te trekken. Het blijkt dat de aandacht van kijkers na 10 seconden verslapt. Door hierop in te spelen, houdt je de kijker er bij.

Een monotone video het blijft een belangrijk aandachtspunt zelfs voor mij

Een monotone video: het blijft een belangrijk aandachtspunt om niet monotoon over te komen. Dit geldt zelfs voor mij.

 

Maak een begrijpelijke video

Met de hedendaagse techniek is het makkelijk om even een video te schieten voor je bedrijf. Maar daar zit nu ook juist de valkuil. Het blijkt dat een snel gemaakte video doorgaans minder goed te volgen is, dan een video met visie, aandacht en een goede voorbereiding.

 

Als de kijker veel moeite moet doen om jou te begrijpen, dan wordt je video weggeklikt. In dit blogartikel geef ik 9 tips voor een begrijpelijke video

Over de schrijver
Reactie plaatsen