7 Tips Voor Ondernemers Die Een (nieuwe) Website Opzetten

7 Tips Voor Ondernemers Die Een (nieuwe) Website Opzetten

Je hebt net een nieuwe website in de lucht en levert als ondernemer een dienst. Wat moet je nu als eerste gaan doen? In deze blog 7 tips om te investeren in je website, zodat je hier straks de vruchten van plukt.

Helaas zal het nog minimaal 5 maanden duren voordat je website een beetje redelijk gevonden wordt in de zoekmachines. Uiteraard kun je ook kiezen voor betaalde campagnes, zoals Google Adwords. Kies je ervoor om je website op eigen kracht boven te laten komen. Pas dan de volgende zes tips toe. Let op! De onderstaande tips zijn voor de lange termijn!

Tip 1: Bloggen

Begin met bloggen. Naast dat bloggen goed is voor de vindbaarheid van je website, laat het ook je expertstatus zien. Tot slot geef je waardevolle informatie weg in blogs (informatie waarvan de lezer gelijk een goede indruk krijgt: “wauw wat een goede informatie, wat voor informatie zal ik wel niet krijgen als ik er voor betaal”). Probeer blogs te schrijven over problemen waar jouw doelgroep mee zit.
Zet niet al je (vooraf gemaakte) blogartikelen tegelijk online. Publiceer er bijvoorbeeld wekelijks minimaal één. Bloggen is erg goed om straks goed te scoren in de zoekmachines.

 

Tip 2: Leg een mailinglijst aan met een autoresponder

Een websitebezoeker is zo vertrokken vanaf je site en zie je waarschijnlijk nooit meer terug. Probeer de websitebezoeker aan je te verbinden door iets gratis weg te geven in ruil voor het mailadres van de websitebezoeker. Dit kun je doen door een opt in formulier eventueel gekoppeld aan een autoresponder.
Een mailinglijst is belangrijk omdat je, naast waardevolle informatie, ook nieuwe producten of diensten (of een gratis bijeenkomst) kunt aanbieden aan degene die op je mailinglijst staan. Maar niet alleen verkopen is een voordeel, mensen op je mailinglijst zullen ook reclame gaan maken voor je. Immers als ze tweewekelijks een mailtje van je krijgen (met een waardevolle tip), zullen ze jou niet vergeten.

 

Tip 3: Biedt iets te koop aan op je website

Als je net een website online hebt, heb je misschien nog niets te koop. Toch is het belangrijk dat je al ten minste één product of dienst op je website hebt staan. Een websitebezoeker moet kunnen zien wat jij te bieden hebt.

 

Tip 4: Bied een uniek product, dienst of concept aan

Anders zijn dan al die andere, dan val je al gelijk op. Soms zit het in kleine dingen. Dingen net iets anders doen.

 

Tip 5: Verkoop een pdf boek

Schrijf een kort pdf boek van bijvoorbeeld maximaal 40 pagina’s over een probleem waar je doelgroep mee zit. Je kunt dit boek dan tegen betaling op je website zetten en verkopen aan je mailinglijst. Ook laat het nog meer je expertstatus zien (van wie zou jij een product afnemen, van iemand die over zijn kennis een boek heeft geschreven of iemand die over zijn kennis geen boek heeft uitgebracht…).

 

Tip 6: Maak een persoonlijke welkomstvideo

Met een persoonlijke welkomstvideo geef je de websitebezoeker meer vertrouwen. Ook maakt het je website veel persoonlijker. Daarnaast wordt je website gebruiksvriendelijker. Waar je rekening mee moet houden bij een persoonlijke welkomstvideo maakt lees je in dit artikel.

 

Tip 7: maak videocontent

Naast het bloggen, adviseer ik je om ook te gaan vloggen. Het grote voordeel van vloggen is dat je als bedrijf letterlijk meer zichtbaar bent. Ook ben je beter vindbaar, omdat je ook op YouTube (Nederlands tweede zoekmachine) gevonden wordt. Daarnaast kun je de vlogvideo omzetten naar een blogartikel en/of toevoegen aan een blogartikel. Hierdoor scoort het blogartikel hoger in Google.

Wil je aan de slag met video’s maken voor je bedrijf? Download dan gratis mijn e-book: “10 videomarketing tips voor beginners“.

Over de schrijver
Reactie plaatsen