6 tips Voor Een Succesvolle Video Marketing Strategie
10 november 2015 

6 tips Voor Een Succesvolle Video Marketing Strategie

Als zelfstandig ondernemer wil je dat je video’s iets opleveren. In deze blog 6 tips voor een succesvolle video marketing strategie. Voor een strategie die jou klanten oplevert. Verloren moeite en energie voorkomt.

Wat is eigenlijk video marketing strategie? Het is een strategie om video’s zo in te zetten dat je hiermee bepaalde doelen bereikt. Voor de meeste ondernemers zal het doel zijn: meer klanten en meer omzet halen. Zoals het woord “strategie” al aangeeft, betreft het een plan om iets te bereiken. Als je zo’n plan maakt, houdt dan rekening met de volgende 6 tips.

6 tips voor een goede video marketing strategie

Laten we snel beginnen met de 6 tips voor een succesvolle video marketing strategie. Hier komen ze.

 

Wat wil je met jouw video’s bereiken?

Het heeft geen zin om domweg video’s te maken. Zonder achterliggende gedachte, visie en strategie. Als eerste moet je bepalen op welke manier video’s ondersteunend kunnen werken aan je marketing doelen. Wat wil je dat de video’s voor jouw bedrijf oplevert. Meer klanten? Meer branding cq. bekendheid van jouw bedrijf? Entertainment richting je (bestaande en potentiële) klanten? Of wil je juist video als ondersteuning gebruiken om je producten te verkopen (door bijvoorbeeld “how to” video’s toe te voegen aan je webshop)? Afijn denk goed na over de toegevoegde waarde van video’s maken voor jouw bedrijf.

 

Maak je video voor de juiste doelgroep

Als ondernemer weet je vast wat je doelgroep is. Stem de video’s zowel qua inhoud als onderwerp af op je doelgroep. Spreek je doelgroep letterlijk aan. Als de video herkenbaar is voor jouw doelgroep, leidt dit tot meer vertrouwen en uiteindelijk tot een grotere kans dat de kijker zaken met jou gaat doen.

 

Maak een serie

Maak een serie met een herkenbare videostijl. Zo moet de opening, de videostijl en de presentator bij voorkeur hetzelfde zijn. Lever waardevolle informatie. Voorkom dat de kijkers afhaken. Maak begrijpelijke video’s.
Bepaal wat je met die serie wilt bereiken. Maak elke video zo dat je hem los kunt kijken van de rest van de video’s van de serie, maar dat ze ook één geheel vormen.

 

Laat jezelf zien

Als zelfstandig ondernemer ben je het gezicht van jouw bedrijf. Laat jezelf in de video dan ook zien en horen. Verschuil jezelf niet achter een gesproken of geanimeerde video. Door jezelf te presenteren in de video, wek je veel meer vertrouwen dan dat je dit niet doet.

video marketing strategie tip 4 laat jezelf zien

video marketing strategie tip 4: laat jezelf zien (maar dan wel voor de camera 🙂 )

Call to action

Een video zonder oproep tot actie, is een video zonder rendement. Houdt de kijker dus “aan het lijntje” om te voorkomen dat hij/zij wat anders gaat doen dan dat jij wilt. Met een “call to action” geef je de kijker een vervolg op je video. Je reikt de volgende trede aan op weg naar de top. Uit hoeveel treden jouw ladder bestaat bepaal je zelf. Je kunt je ladder zo kort maken, dat je in een call to action aan de kijker oproept om een bepaald product op dienst af te nemen. Pas de “call to action” wel op de juist manier toe, anders heb je grote kans dat je actie niet opgevolgd wordt.

 

Verspreid de video’s op social media

Natuurlijk moeten de video’s die je maakt wel bekeken worden. Immers geen kijkers is geen resultaat van je video. Verspreid je video’s op social media waar jouw doelgroep te vinden is. Dit is doorgaans de social media die je al gebruikt. Door je video’s (ook) te publiceren/te hosten op YouTube vergroot je de kans op nieuwe kijkers en dus nieuwe klanten.

 

Meer weten over video marketing strategie voor jouw bedrijf?

Wil je meer weten over een video marketing strategie voor jouw bedrijf. Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen