Tips Voor Video’s Op Je Facebook Bedrijfspagina

Tips Voor Video’s Op Je Facebook Bedrijfspagina

Als je als bedrijf op Facebook veel volgers hebt, draagt video zeker bij om beter en meer “gezien” te worden. Maar aan wat voor soort video’s moet je denken om te maken voor je Facebook bedrijfspagina? In deze blog 7 tips.

Wist je dat er meer YouTube filmpjes op Facebook worden bekeken dan op YouTube zelf? Dit feit geeft aan dat YouTube filmpjes op Facebook belangrijk zijn om je als bedrijf beter te profileren. Jij drukt toch ook eerder op een filmpje op Facebook dan op een artikel?

 

Leuk, Theo; filmpjes maken voor mijn bedrijf en deze vervolgens posten op Facebook: maar wat voor filmpjes moet ik maken? Hieronder een opsomming van zeven soorten filmpjes waar je aan kunt denken.

 

Productreviews van klanten

Natuurlijk kun je zelf uitgebreid vertellen over je product of dienst. Toch is een review door een onafhankelijk persoon vele malen sterker. Wat vonden je klanten fijn aan je product of dienst? Wat zijn de ervaringen? Dit soort video’s zijn vele male sterker dan een video waar jij alle voordelen uitlegt van een product of dienst.

 

De vraagvideo

Interactie met je volgers op Facebook is eigenlijk een must. Met een video kun je vragen stellen aan je volgers. Vraag aan je volgers waar ze graag een video over willen zien/wat voor video je kunt maken. Grote kans dat die video niet alleen inspeelt op behoeften van je volgers, maar ook veel kijkers oplevert die je video op YouTube bekijken.

 

Bloopers

Een video met bloopers: erg goed om te laten zien dat je maar een mens bent. Hiermee creëer je meer contact met je volgers.

 

Storytelling

Je volgers smullen er van: verhalen die echt zijn gebeurd. Vertel een waar gebeurd verhaal wat je hebt meegemaakt. Dit kan een positieve ervaring zijn. Of een vervelende ervaring, waar je de ander voor wilt behoeden.

Pas deze 9 storytelling tips toe en je creëert meer sympathie.

 

Interviews

Probeer interviews te maken met bekende personen in je niche. Deze zijn interessant voor je volgers en video’s met bekende personen worden meer gedeeld.

 

Tips Voor Video’s Op Je Facebook Bedrijfspagina

Tips Voor Video’s Op Je Facebook Bedrijfspagina

 

Korte video’s met antwoorden (of tips) op veel gestelde vragen

Je krijgt vast veel vragen op Facebook. Per vraag kun je een video maken. Of je spaart ze op: je maakt bijvoorbeeld twee wekelijks een q en a video waarin je antwoord geeft op alle vragen van de afgelopen twee weken/of de belangrijkste of meest gestelde vragen.

Theo, waar moet ik op letten als ik een Facebook video maak? : De tipvideo

 

Impressie evenement

Een korte impressie van een evenement waar je geweest bent. Dit kan gewoon voor de camera in vlogvorm; het liefst op de locatie zelf. Wat is er te beleven. Wat vond je er van? Wat heb je van het evenement geleerd? Heb je nieuwe dingen gezien. Etc. Een video van 2 minuten is al lang genoeg.

 

Nog meer tips?

Zo dat waren ze dan: 7 videosoorten voor op je Facebook bedrijfspagina. Wil je nog meer tips om inhoudelijke goede filmpjes te maken voor op Facebook. Bekijk dan de 10 Facebook Videomarketing Tips.

Over de schrijver
Sylvia Kuin
Door

Sylvia Kuin

op 05 Mar 2016

Beste Theo, Dank voor de duidelijke uitleg! Ik heb een vraagje. Ik kan sinds een tijdje geen video's rechtstreeks op mijn Facebook bedrijfssite zetten. Ik moet het eerst op mijn persoonlijke site zetten en dan delen op mijn bedrijfs site. Heb jij een idee hoe dat kan? Heb je tips om dit op te lossen? Met vriendelijke groet, Sylvia Kuin HydroHond

Theo de kleijn
Door

Theo de kleijn

op 07 Mar 2016

Hoi Sylvia, Helaas ben ik geen Facebook expert. Als ik kijk naar mijn eigen account, kan ik op mijn bedrijfsaccount een nieuwe bericht maken en hierbij een video uploaden/posten. OF bedoel je dit niet? Groetjes, Theo de Kleijn

Reactie plaatsen