Een Welkomstvideo Voor Twitter: Doen Of Niet Doen?

Een Welkomstvideo Voor Twitter: Doen Of Niet Doen?

Voor jou als zelfstandig ondernemer is het duidelijk: om meer klanten binnen te halen moet je videomarketing toepassen. Maar moet je een welkomstvideo toepassen op Twitter om meer klanten/opdrachten te krijgen?

Wat is een welkomstvideo voor Twitter?

Een welkomstvideo is een video die je stuurt (Twittert) naar nieuwe volgers van jou op Twitter.

Waarom een welkomstvideo op Twitter?

Het valt op als iemand jou persoonlijk via een Twitterbericht bedankt op Twitter voor het volgen. Dit doet immers bijna niemand. Als je iemand dan persoonlijk bedankt kun je in het bericht de link van jouw welkomstvideo verwerken. Zo ziet jouw nieuwe volger gelijk wie je “echt” bent. Hierdoor val je dus dubbel op:

1. Omdat je iemand bedankt voor het volgen.
2. Omdat je iemand dan ook nog eens via een video bedankt.

Doordat je jezelf zo onderscheid, blijf je veel beter blijven hangen bij de nieuwe volgers. Je bent dan minder een “even bijgeplust persoon”.

Hoe maak je een welkomstvideo?

Maak je video kort. Bij voorkeur korter dan 40 seconden. Zorg voor een verzorgde video: immers dit is de eerst kennismaking van iemand die jou niet kent. Sluit af met een “call to action”. Voor meer informatie zie mijn stappenplan voor het maken van een video. Mijn welkomstvideo kun je onderaan deze blog zien.

De video hoe je maar één keer te maken. Dit kost je hooguit één uur. Vervolgens moet je elke volger persoonlijk bedanken via een Twitterbericht. Dit kost dus tijd. Anderzijds kan deze opvallende manier van bedanken, jou een nieuwe opdracht of geïnteresseerde klanten opleveren.

Het ligt aan je social media strategie. Als Twitter voor jouw bedrijf social media nummer 1 is, zou ik zeker gaan werken met de welkomstvideo en persoonlijk bedanken. Heeft Twitter voor jou geen hoge prioriteit, dan is mijn advies om niet te investeren in een welkomstvideo.

Oh, ja. Voeg me even toe aan jouw Twitterkanaal als volger: Klik hier.

Mijn welkomstvideo op Twitter

Over de schrijver
Reactie plaatsen