Hoe Vaak Moet Ik Een YouTube Video Uploaden Als Bedrijf?
04 november 2013 

Hoe Vaak Moet Ik Een YouTube Video Uploaden Als Bedrijf?

Voor jou als zelfstandig ondernemer is het duidelijk: om meer klanten binnen te halen moet je videomarketing toepassen. Maar hoe vaak moet je een video online zetten?

Belangrijk: upload regelmatig en via een vast schema

Voor de ranking van jouw filmpjes is de reputatie van je YouTubekanaal belangrijk. Zo speelt het aantal abonnees van jouw YouTube kanaal mee voor de ranking van je filmpjes. Ook regelmatigheid telt mee. Als je op één dag 50 filmpjes op YouTube “knalt” en daarna één jaar lang niets meer op YouTube zet; is dit niet zo goed voor je ranking.

Je kunt beter één filmpje per week uploaden; 50 weken lang. YouTube houdt van een vast schema (consistente uploads). Daarnaast houdt YouTube er van dat je zo nu een nieuwe filmpje op je YouTube kanaal publiceert. Hiermee geef je aan dat je YouTube kanaal bij de tijd blijft en actueel is.

 

Ik adviseer je om als bedrijf ten minste één (waardevolle) video per maand te uploaden. Hierdoor blijft je kanaal enigszins actief. Ook bouw je zo aan je videocontent. Tot slot is deze frequentie ook goed voor de ranking van je (bestaande) video’s op jouw YouTube kanaal.

 

Persoonlijk zet ik minimaal één video per week online. Altijd op een vast dag. Ik heb gekozen voor de maandag om 15:00 uur. Tegenwoordig is het wel erg makkelijk om je video’s in te plannen. YouTube heeft namelijk bij het uploaden van je video 4 mogelijkheden: openbaar, verborgen, privé en gepland. Als je kiest voor gepland, kun je jouw video inplannen op de dag en tijdstip wat jij wilt. Voor de tijdstippen kun je per half uur kiezen (dus 14:00, 14:30, 15:00 enzovoort).

 

YouTube adviseert om je uploadschema ook in de beschrijving van elke video op te nemen. De tekst hiervoor kan zijn: “uploadschema voor dit YouTubekanaal: elke maandag om 15:00 uur wordt er een nieuwe video op mijn YouTubekanaal gepubliceerd. Abonneer jezelf op mijn kanaal en mis geen video”.

 

Onlinetijd van jouw video

Afhankelijk van je doelgroep bepaal je de tijd wanneer jouw video online komt. Zijn je doelgroep jongeren die nog op school zitten, dan kun je kiezen voor 13:00 uur. Als de jongeren dan thuis komen, zullen ze waarschijnlijk als een van de eerste waarschijnlijk de mail checken en video’s gaan kijken. Is je doelgroep de “normaal” werkende mens, dan kun je kiezen voor 16:00 uur. Een publicatie op donderdag kan dan zinvol zijn.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen