Wat Kan Ik Verbeteren Aan Het Maken Van Filmpjes? 7 Tips

Wat Kan Ik Verbeteren Aan Het Maken Van Filmpjes? 7 Tips

Je maakt als ondernemer zelf persoonlijke filmpjes voor je eigen bedrijf. Toch twijfel je: ben ik wel op de goede weg? Wat kan ik verbeteren aan mijn video’s? Wat kan ik veranderen? Moet ik mij iets aantrekken van feedback die ik krijg? In deze blog 7 stuks handige adviezen.

Verbetertips voor het maken van filmpjes: Maak het behapbaar

Hieronder geef ik je enkele handvaten. Ga niet gelijk alle handvaten toepassen. Probeer de voor jou aansprekende tip er uit te pakken. Ga daar mee aan de slag. Heb je de tip onder de knie? Probeer dan een volgende. Zo kom je telkens een stukje verder. Worden jouw filmpjes steeds beter! Door kleine stapjes te zetten, voorkom je frustratie en bereik je resultaat: kwalitatief betere filmpjes!

 

Tip 1: maak verschillende soorten videocontent

Als ondernemer ben je geen filmmaker. Toch is het tegenwoordig makkelijk om zelf video’s te maken. Het enige wat je nodig hebt is jezelf en een smartphone. Daar zit dan ook gelijk de valkuil. De drempel is laag, dus begin je zonder (veel) ervaring. Daar is niets mis mee. Het is goed om “meters te maken”. Hierdoor voel je jezelf steeds comfortabeler voor de camera. Toch zul je merken dat je filmpjes een bepaald stramien hebben. Dezelfde opzet. Telkens dezelfde soort filmpjes. Doorbreek de sleur en kijk wat breder. Wat voor soort videocontent kan ik nog meer maken? Lees deze 7 videocontent tips eens voor inspiratie.

 

Tip 2: Niet te professioneel

Al helemaal niet als je op Facebook zit. Op Facebook verwachten de kijkers geen gelikte filmpjes. De standaard op Facebook is erg laag. Wil je verder komen met Facebook video’s voor je bedrijf? Dan moet je deze 10 praktische Facebook video marketing tips toepassen.

Op Facebook pak ik even de aandacht….

 

Tip 3: Technisch beter

Probeer het technische gedeelte van je video wat beter te maken. Dit zit doorgaans in kleine dingen. Zoals filmen met een statief. Hierdoor wordt je beeld stabieler. Je hebt al een statief voor nog geen 30 Euro. Ook het toepassen van videoshots kan een verrijking zijn van je video. Bekijk deze video is over de basis van videoshots. Meer tips over de techniek vind je in het techniekartikel.

De basis van videoshots wordt uitgelegd in deze video.

 

Tip 4: Positieve lichaamstaal

Dit is een “quick win”: bewust aan je lichaamstaal denken. Kleine aanpassingen maken een groot verschil. Lach! Vermijd nerveuze trekjes zoals duimen draaien. Kijk recht in de lens van de camera. Bekijk even de negen lichaamstaal tips.

 

Tip 5: Creativiteit

Probeer wat meer creativiteit in je video te brengen. Ben je niet zo creatief? Schakel dan een kennis of vriend in die dat wel is. Laat hem of haar eens mee denken of kijk gewoon eens naar ander (YouTube) video’s. Wat voor elementen in die video’s vind je leuk? Vind je creatief? Misschien kun je die ook toepassen. Ze je camera in de magnetron en trek de magnetron open: whalla een pakkend begin van je video. Ook kun je als ondernemer leren van de vlogs van Frans Bauer.
Bekijk het creativiteitsartikel voor meer ideeën en handvaten om een creatieve video te maken.

 

Tip 6 Betrouwbaarheid

Om beter uit de verf te komen. Om meer contact te krijgen met de kijker is betrouwbaarheid belangrijk. Het is de sleutel om de kijker om te zetten naar een fan en uiteindelijk naar een klant. Een grote stap bij betrouwbaarheid is om meer van jezelf te laten zien. Te laten zien dat je ook maar een mens bent. Neem de kijker mee achter de schermen. Naar wat je beweegredenen zijn. Naar hoogtepunten en dieptepunten. Lees ook de acht andere betrouwbaarheidstips.

Deel je successen is een vorm om betrouwbaarheid te kweken bij kijkers

 

Tip 7 Vraag feedback aan volgers

Dit is nog de makkelijkste tip: vraag het gewoon aan je klanten! Aan je volgers of Facebook, YouTube of Twitter. Zo krijg je van je doelgroep waardevolle informatie. Daarnaast betrek je jouw volgers meer bij je filmpjes.

Ben je ondernemer? Dan mag je mij ook gratis om feedback vragen. Stuur even een berichtje met een link naar jouw video.

Over de schrijver
Reactie plaatsen