Moet je een lange of juist een korte verkooppagina hebben? In deze blog het antwoord.
Je hebt er zelf één of ziet ze vaak bij concurrenten: ellenlange verkooppagina’s. Scrol je dan ook vaak gelijk naar beneden naar het gedeelte waar de prijs staat? Ik wel. Maar als de prijs interessant is, kijk ik toch nog eens verder.
Opbouw verkooppagina
Momenteel ben ik bezig met het inwinnen van informatie hoe je een goede verkooppagina maakt. De grove opzet van een verkooppagina is als volgt:
- Creëer herkenning van het probleem van de lezer. Dit komt heel precies. Je moet je 200% inleven in de gedachten van je toekomstige klant. Allen als de lezer zich “gehoord en herkend” voelt, zal hij doorlezen.
Waar is de lezer nu (punt A) en waar wil de lezer naar toe (punt B). - Dik het probleem nog een beetje aan. Maak het erger.
- Maak een kopje: “waarom……”. Bijvoorbeeld: waarom is de conversie op jouw website zo laag.
- Geef dan onder het kopje een 4 deling: geef iets van informatie weg, maar houdt het mistig.
- Geef aan waar de lezer (met het probleem) nodig heeft om het probleem op te lossen.
- Geef één of meerdere testimorials.
- Geef aan wat de toekomstige klant gaat leren/wat het resultaat is als het product of dienst is afgenomen.
- Geef aan wat je product of dienst allemaal bezit. Wat de (toekomstige) klant allemaal krijgt.
- Maak een duidelijke knop waar de lezer het product of dienst kan bestellen.
- Zet eventueel hieronder nog de veelgestelde vragen met antwoorden.
- Maak hieronder weer een bestelknop.
- Maak nu een gedeelte om twijfel van de lezer weg te halen.
- Sluit af met een grote bestelknop.
Zoals aangegeven is dit een grove opzet. Mijn advies is om bij grotere internetmarketeers (af) te kijken hoe zij een verkooppagina hebben opgezet.
Als je een verkooppagina met tekst en plaatjes gebruikt, ben je dus wel veroordeeld om een lange verkooppagina te maken. Je moet de lezer overtuigen en twijfel wegnemen.
Verkooppagina met video
Als je een verkooppagina maakt met video, heeft dit 2 grote voordelen:
- De bezoeker van je verkooppagina hoeft niet te lezen. Tegenwoordig worden internetgebruikers steeds luier. Ze kijken liever video dan dat ze ellenlange teksten lezen. De conversie met video, zal dan ook hoger zijn dan een verkooppagina zonder video. Het is uiteraard wel erg belangrijk dat je de opzet van de video goed maakt.
- De video bestaat uit beeld en geluid. De verkoopboodschap komt hierdoor veel krachtiger binnen bij de kijker. Het geluid ondersteund het beeld.
De opzet/inhoud van de video is eigenlijk gelijk aan die van een verkooppagina. Wil je de video ijzersterk maken, dan gebruik je tekst. Wat je zegt komt dan in tekst in beeld. Je hebt dan 3 aandachtspunten van de kijker: 1. bewegend beeld (visueel); 2. geluid (jouw stem); 3. tekst (lezen).
Zet de video op je verkooppagina wel op autoplay.
Hieronder de verkooppagina van mijn bedrijf die ik in 2013, 2014 en begin 2015 heb gebruikt. Niet helemaal volgens de bovengenoemde opzet. Vandaar ga ik mijn verkooppagina binnenkort aanpassen.
—————————————————————————————————————————
Meer Klanten Voor Jouw Product Of Dienst?
Pak Jouw Kracht: Presenteer Jezelf Op YouTube!
Afzender: Theo de Kleijn
Door de economische crisis moet jij veel meer moeite doen om klanten te krijgen. De klanten komen niet aanwaaien. Zowel in “real life” als op het internet is de concurrentie groot. Iedereen wil de goedkoopste zijn. Dit is het tijdperk dat de consument kritisch kijkt naar de prijs. Je legt het als zelfstandig ondernemer dan ook vaak af tegen de grote bedrijven. Het zal niet de eerste keer zijn dat je tegen kostprijs een product of dienst levert. Het is dan ook een moeilijke tijd voor jou als zelfstandig ondernemer.
Ga jij ook voor de goedkoopste zijn?
Is jouw doel om de goedkoopste te zijn? Als je een heel groot bedrijf bent, is dit een goede strategie. Je kunt groot inkopen, verkoopt veel en dus kun je werken met veel lagere marges. Maar als zelfstandige…..
Ik sprak laatst een zelfstandig ondernemer die een product van 314 Euro verkocht met 2 Euro marge. Waarom maar 2 Euro marge vroeg ik. “Omdat hetzelfde artikel bij de landelijke concurrent ook voor die prijs werd aangeboden”, zij hij. “Ik wil de goedkoopste zijn, alleen dan krijg ik klanten”, aldus de ondernemer.
Wat is jouw kracht?
We vergeten als zelfstandig ondernemer wat werkelijk onze kracht is. Eén van de belangrijkste krachten is dat je kort bij de klant staat. Dat de klant weet met wie hij zaken doet. Dat je bedrijf een gezicht heeft. Persoonlijke aandacht. Laagdrempeligheid. Allemaal eigenschappen die grote bedrijven niet hebben.
Zet jou persoonlijkheid in om te winnen van de concurrenten. Niet om te winnen om de goedkoopste te zijn. Nee om klantenvertrouwen te winnen!
Persoonlijkheid? Iedereen zoekt zijn dienst of product toch op het net?
We leven in het digitale tijdperk. Steeds meer producten en diensten worden via het internet opgezocht. Het persoonlijk contact speelt zich steeds meer via de mail af. Sterker nog, soms is er helemaal geen persoonlijk contact meer. De producten of diensten worden gelijk besteld via de “webshop”.
Toch heeft de internetbezoeker behoefte aan persoonlijkheid. Hij wil zien en ervaren met wie hij zaken doet. Hij wil weten wie er achter de site zit. Hij is op zoek naar vertrouwen. Hij wil antwoord op problemen waar hij mee zit. Hij zoekt een expert. Maar anderzijds heeft hij steeds minder behoefte aan echte persoonlijkheid. De echte persoonlijkheid maakt steeds meer plaats voor virtuele persoonlijkheid.
Persoonlijkheid anno 2015 en verder op het internet
De eerste indruk maak je geen tweede keer. Maar hoe maak je een eerste persoonlijke indruk? Je kunt wachten tot een bezoeker van jou website een afspraak met je maakt voor een persoonlijk gesprek. Hier kun je lang op wachten…… Vooral als jouw website anoniem overkomt en hierdoor geen vertrouwen wekt.
Jouw website moet je zien als jouw winkel. Als je een kleine winkel binnenstapt wil je toch ook gelijk de winkelier zien. Dit geldt niet voor grote winkelketens. Daar heb je geen “kort bij de klant effect”. Dit “kort bij de klant effect” heb jij wel! Je bent immers zelfstandige. Profileer dit ook aan de bezoekers van jouw website. Jijzelf bent het visitekaartje van jouw bedrijf! Maak gebruik van jouw eigen persoonlijkheid.
Het gebruik maken van je eigen persoonlijkheid samen met de meest krachtige middel van nu en de komende jaren: persoonlijke video’s! Stap je ook in, in de trein die video(marketing) heet? Door nu in te stappen ben je jouw concurrenten voor!
“Nu is de tijd!”
In 2012 bestond 51% uit het internetverkeer uit onlinevideo. In 2016 zal dit ruim 90% zijn. Je kunt dus niet achterblijven met het maken van (persoonlijke) video’s voor jouw product of dienst! We gaan naar het visuele tijdperk: mensen kijken alleen video’s in plaats dat ze uitgebreide teksten en foto’s moeten bekijken.
Door je (persoonlijke) video’s op YouTube te zetten, werkt je video driedubbel. Je video wordt gevonden in Google en YouTube. Daarnaast kun je de video opnemen in je eigen website.
Belangrijke feiten van YouTube:
- YouTube is na Google de grootste zoekmachine ter wereld.
- YouTube is zoekmachine nummer één onder de jongeren.
- In 2013 is YouTube Nederlands populairste video-platform met meer dan 8 miljoen unieke bezoekers per maand.
- YouTube is een platform van Google. YouTube-video’s worden daarom snel en hoog geïndexeerd binnen de zoekresultaten.
- Mensen intuïtief sneller op een zoekresultaat met videoafbeelding klikken.
- YouTube video’s het meest toegepaste content/inhoud van Facebook berichten is.
Nu is echt de tijd om te winnen van de concurrentie, door persoonlijke video’s te maken en deze op YouTube te zetten!
Welke voordelen heeft een persoonlijke video?
Ik zal even een paar voordelen geven:
- Door het toepassen van persoonlijke video’s wek je vertrouwen. Een kijker van het filmpje/bezoeker van je website zal hierdoor sneller zaken met jou doen.
- Door het toepassen van persoonlijke video’s waarin je waardevolle informatie geeft, kom je over als een expert (en dat ben je natuurlijk ook!). Mensen doen graag zaken met een expert en hebben hier extra geld voor over. Door de expertstatus realiseer je meer verkopen en kun je hogere marges toepassen.
- Door het toepassen van video’s op je website, wordt de bezoekduur van je website langer. Dit heeft een positief effect op de ranking van je website bij Google. Google houdt immers ook rekening met de bezoektijd van je website. Hoe langer de bezoektijd, des te interessanter zal de website zijn. Een hogere ranking levert je meer bezoekers en dus meer klanten op.
- Door het toepassen van video’s bedien je drie kanalen: je eigen website, de zoekresultaten in Google en de zoekresultaten in You-Tube.
- You-Tube wordt naar verwachting in 2016 zoekmachine nummer één. Door nu video”content”/video’s te maken wordt je straks beter gevonden dan de concurrenten (die dan nog moeten beginnen).
- Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Met video’s kun je iets beter, efficiënter en duidelijke overbrengen. De consument wil graag duidelijkheid. Geef hem die duidelijkheid en verhoog je expertstatus hiermee en zorg hiermee voor meer klanten.
- Mensen worden steeds luier op het net. Ze kijken liever film, dan dat ze elle lange teksten moeten doorakkeren. Zo wint de video het dus van de tekst! Spring in het gat, waar je concurrenten geen of nauwelijks gebruik van maken: persoonlijke videomarketing.
- De eenmalige investering in een persoonlijke video, levert jou dagelijks rendement op. Je persoonlijke (expert)video staat immers voor altijd op het net. Dus ook tijdens je vrije tijd, vakantie of zelf tijdens het slapen werkt de video voor jou.
- De video’s kun je gebruiken bij social media zoals Facebook. Verder kun je de video’s gebruiken voor je nieuwsbrieven.
- Door de opzet, inrichting en online plaatsing van de video’s heeft je video maximaal rendement. Je video wordt 53x sneller gevonden dan een webpagina en geeft waarde voor de kijker.
Het YouTube Videopakket
Dit is wat het pakket in houd:
- Met maken van één persoonlijke video van maximaal één minuut. Uiteraard nemen we uitgebreid de tijd voor het maken van deze video. Ook krijg je wat “huiswerk” mee ter voorbereiding. Een goede voorbereiding is, ook bij videomarketing, het halve werk.
- De persoonlijke video kan een welkomstvideo voor je website zijn. Of een expertvideo (je behandeld één probleem van jou doelgroep en reikt oplossingen aan) Een antwoordvideo ( jij geeft antwoord op één van de meest gestelde vragen van je klanten) is ook een mogelijkheid. Als je een ander soort video wilt maken, dan kan dit natuurlijk ook.
- Persoonlijke begeleiding tijdens de opnamen. Ik help jou onder meer om tijdens de opname jezelf op je gemak te voelen.
- Inclusief knippen en monteren van de video door mij.
- Inclusief alle opname- en randapparatuur. Je hebt zelf dus geen apparatuur nodig.
- Inclusief opnameruimte.
Maar je ontdekt ook:
- Hoe je zelf makkelijk video’s kunt maken met je eigen videocamera en videobewerkingsprogramma.
- Hoe makkelijk het eigenlijk is om voor de camera te staan.
- Hoe je een efficiënte video maakt.
En dan ook nog:
- Ik geef jou tips en trucs om videomarketing op de juiste manier in te zetten voor jouw bedrijf. Op maat advies dus!
En dan ook niet te vergeten:
- Door dit pakket doe je ervaring op. Naast het doel om een persoonlijke video te maken, is mijn doel ook om jou te leren hoe je op een makkelijke manier zelf YouTube video’s maakt. Je kunt hierdoor zelf verder aan de slag om zelf video’s te gaan maken voor jouw bedrijf. Om in te spelen op de (visuele) toekomst. Voor meer klanten. Voor meer omzet.
Maar dat is nog niet alles. Je ontvangt de volgende BONUS:
- Ik zet de gemaakte video op jouw YouTube kanaal (inclusief het optimaliseren van de video) t.w.v. 79 Euro
Meld Je Nu Gelijk Aan Voor Het YouTube Videopakket!
De waarde van het pakket inclusief bonussen is 347 Euro. Dit alles is nu te koop voor een speciale introductieprijs van slechts 147 euro ex btw. Dit is een korting van 200 Euro!
Klik hier om jezelf snel aan te melden, >>>
Succes!
P.S. Ik sta voor het resultaat. Ben je niet tevreden, dan krijg je je geld terug.
Klik hier om jezelf aan te melden>>>
Succes!