Verkopen Via Je Mailinglijst, Hoe Doe Je Dat?

Verkopen Via Je Mailinglijst, Hoe Doe Je Dat?

Veel (internet)ondernemers zijn zich er van bewust dat het belangrijk is om een zogenaamde mailinglijst op te bouwen. Maar hoe zit het met verkopen van producten of diensten aan degene die op je mailinglijst staan? In deze blog geef ik antwoord op deze vraag.

 

Een strategie die heel goed werkt is dat je om de 7 mails een 100% verkoopmailtje stuurt. Dus 7 mails met waardevolle informatie en daarna één verkoopmailtje die helemaal in het teken staat van het verkopen van producten of diensten.

 

In de mails met waardevolle informatie, ga je dus niet verkopen (dus geen verkooplinken opnemen, behalve de link naar je website, YouTubekanaal etc). Dus puur alleen waardevolle informatie geven. In de 8 ste mail stuur je een 100% verkoopmailtje. Deze is volledig op verkoop gericht. Vervolgens ga je weer door met 7 waardevolle informatiemailtjes en doe je daarna weer één verkoopmailtje. Klanten zullen hier geen problemen mee hebben en begrijpen ook wel dat de schoorsteen moet roken (dit wordt anders als je verkoopmailtjes blijft sturen, dan ervaren klanten wel “spammailtjes”).

 

Verder is mijn advies om je eerste verkoopmailtje (zeg maar mail 8 die je stuurt als je een autoresponder hebt op je nieuwsbrief) iets heel laagdrempeligs te verkopen. Dus niet gelijk iets van 1000 Euro. Nee, bijvoorbeeld iets van 5 of 10 Euro. In de volgende verkoopmailtjes kun je dan voor een steeds hoger bedrag gaan verkopen.

 

Moeite met verkoopmailtjes aan abonnees van je mailinglijst?

Sommige ondernemers hebben moeite om de personen die op hun mailinglijst staan iets te verkopen. Ze zijn bang om personen van de mailinglijst te verliezen. Of vinden het moeilijk om de “vertrouwde” band te doorbreken. Denken dat de personen bij het zien van de verkoopmail het gevoel krijgen als of ze “erin” zijn getrapt.

 

Als je moeite hebt met 100% verkoopmailtjes, kun je het verkopen ook wat minder opvallend doen. Je sluit dan bijvoorbeeld af in mail 8 met een p.s.: “p.s. omdat je geabonneerd bent op mijn nieuwsbrief, heb ik een speciale aanbieding voor jou. Klik hier” (door te klikken op “klik hier” worden ze dan naar een verkooppagina geleid).

 

Keuze tussen verkopen (of alleen waardevolle informatie geven)

Zoals aangegeven zijn er ondernemers die moeite hebben om nieuwsbrieflezers iets te verkopen. Aan die groep is mijn advies om een bewustere keuze te maken. Je kunt niet iedereen te vriend houden: mensen die moeite hebben met je verkoopmail, zullen zich uitschrijven van je nieuwsbrief. Het voordeel is dat je dan echt een mailinglijst hebt, met mensen die geïnteresseerd zijn in jou, de informatie die je geeft en de producten die je verkoopt.

Over de schrijver
Reactie plaatsen