Hoe Verwijder Je Green Screen in Adobe Premiere Pro?
29 januari 2016 

Hoe Verwijder Je Green Screen in Adobe Premiere Pro?

Hoe kun je met Adobe Premiere Pro het green screen verwijderen tijdens de videobewerking? In dit artikel een handige uitlegvideo, waarin ik stap voor stap uitleg hoe je het groene doek kunt verwijderen.

Hoe Verwijder Je Green Screen in Adobe Premiere Pro? | Groen Doek Verwijderen

Als je de bovenstaande video kijkt, hoef je de onderstaande tekst niet te lezen!

Met een groen doek kun je een andere achtergrond maken bij je video. Je moet je video dan wel opnemen met green screen en daarna bewerken in een videobewerkingsprogramma die een chroma key functie heeft. Abode Premiere Pro 6 heeft zo’n functie. Maar ja, hoe moet je het groene scherm dan veranderen in een leuke achtergrond. In deze tutorial leg ik stap voor stap uit hoe je het groene doek verwijderd en veranderd in een willekeurige achtergrond.

Mooie achtergronden

Hoe je mooie bewegende achtergronden krijgt, heb ik in dit artikel uitgelegd.

Groen doek bewerken in Adobe Premiere Pro

Fragment uit de video: Groen doek bewerken in Adobe Premiere Pro

Tekst uit de video:

Hoe bewerk je dit groene doek of te wel green screen in Adobe Premiere Pro? In deze video leg ik het stap voor stap uit. Hoi. Mijn naam is Theo de Kleijn en ik help ondernemers met videomarketing. In deze video leg ik dus uit hoe je dit groene doek oftewel green screen bewerkt in Adobe Premiere Pro. Dit kan ik het beste uitleggen achter de computer. Dus loop je even mee. Zo. Ik zit achter de computer. Als eerste importeer je de video met green screen. Die zet je op videospoor 2. Daarna importeer je de foto of video die je als achtergrond wilt gebruiken ter plaatse van het green screen. Die zet je op videospoor 1. Ik gebruik een video met schapen. En dan moet je van het groene doek, de achtergrond maken. In dit geval dus de achtergrond met schapen. Dit doe je door te gaan naar effects. Dan naar videoeffects. Dan naar keying. Dan naar Chroma Key. Die klik je in. En die laat je los over de video die je hebt gemaakt met green screen. Dan krijg je hier een extra tabje “Chroma Key”. Klik je op het pennetje. Dan ga je met het pennetje staan, zo kort mogelijk bij de persoon op het groene doek. In dit geval hier. Dan kun je met simalarty kun je het groene doek wegschuiven en je schuift net zo lang, tot je de schapen als achtergrond krijgt. Nu is het groene doek dus vervangen door schapen. Dus als ik nu de video afspeel, dan sta ik midden in de wei. Heb je nog een vraag over videomarketing, YouTube of het zelf maken van video’s? Laat jouw vraag dan in het reactieveld onder deze video even achter en wie weet beantwoord ik jouw vraag morgen. Geef hem even een duimpje ophoog als je deze video een leuke en goede video vond. En ik zie je graag morgen bij mijn volgende video. Nou dan ga ik deze even een beetje opvouwen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen