Video Content Maken: 7 Tips

Wat voor soort video content kun je als zelfstandig ondernemer het beste maken? Waar moet je op letten bij het maken van content die de kijker echt boeit. In deze blog 7 handige tips.

Video: je kunt er als ondernemer bijna niet meer omheen. Kijk maar eens op Facebook. Ga maar eens na, wanneer je voor het laatst een video gezien hebt. Afijn misschien sta je op het punt om video’s te gaan maken, maar heb je geen idee wat voor video content je moet maken? Waar je op moet letten als je video content wilt maken die de kijker echt boeit? Hoe maak je echt contact met je kijker? In deze blog geef ik je 7 tips om sprankelende video content te maken.

Tip 1: De basis: Zorg dat je video technisch goed is

Als je goede video content wilt maken, is het belangrijk dat je video’s technisch goed zijn. Mogelijk ben je, net als veel ondernemers, onzeker over de techniek. Hoe krijg ik goed geluid? Hoe kunnen de kijkers mij goed zien? Hoe bewerk ik een filmpje en zet ik het filmpje online. De techniek wordt door veel ondernemers als moeilijk en lastig ervaren. Toch is het makkelijker dan je denkt. Met deze 9 tips om een technisch betere video te maken, moet het zeker lukken.

Tip 2: Denk eens aan een ander soort video

Verras je klant video. Bedank je klant video. Een vakantievlog of een comedy sketch? Een soort “Laurel en Hardy film”. Wat je nodig hebt voor een comedy sketch is alleen je smartphone en wat creativiteit. Een smartphone heb je vast al. Creativiteit: dat kun je een beetje afkijken. Hoe je op een makkelijke manier een comedy sketch kunt maken, kunnen we leren van de filmpjes van één van de bekendste YouTuber van Nederland: Dylan Heagens. Bekijk dus even het artikel waarin in de ingrediënten ontleed van de video’s van Dylan Heagens.

Nog meer soorten video’s? Bekijk dan even dit overzicht.

video content maken verras de klant

Een verras de klant video is een vorm van bijzondere video content (maar doe het dan wel op een persoonlijkere manier: zonder zonnebril)

Tip 3: Een pakkend begin

Het begin van je video is afhankelijk van het soort video wat je maakt. Het meest voorkomende begin bij persoonlijke video’s is een vraagstelling. Voorbeeld van zo’n vraagstelling: “wil je ook video content maken die meer klanten voor je bedrijf oplevert?”. Dit is op zich een pakkend begin voor kijkers die zich herkennen in de vraag. Je kunt dit goed gebruiken voor YouTube. Echter bij Facebook heb je meer nodig om de aandacht te krijgen. De aandachtsspanne ligt bij Facebook gebruikers laag. Je moet dus iets meer doen. Een pakkend begin is dan ook een must. Als je deze Facebook Videomarketing Tips toe past, dan pak je zeker de aandacht.

Tip 4: Pas entertainment toe in je video

Entertainment is belangrijk bij je video content. Een “droge” video, daar haken kijkers op af. Tenzij de droge video, droge humor bevat 🙂 Aan de andere kant moet je ook weer niet doorslaan (tenzij je een comedy sketch maakt). Een vleugje entertainment is dus voldoende. Geen inspiratie? Lees dan deze entertainmenttips.

Tip 5: Zorg er voor dat jouw video beter onthouden wordt

Als je video content maakt, wil je wel dat je filmpje onthouden wordt. Immers er wordt al zo veel videocontent gemaakt. Hoe val je op? Nou door tip 2 tot en met 4 toe te passen, weet ik zeker dat je jezelf al onderscheid. Dat je beter onthouden wordt door de kijker. Als je deze tip dan ook nog eens toepast, wordt je nog beter onthouden. De tip wordt op een begrijpelijke manier ook uitgelegd door Manuel Naaijen:

Manuel Naaijen legt uit hoe je zonder veel moeite beter onthouden wordt

Tip 6: Onderscheid jezelf ten opzichte van de concurrentie

Mogelijk onderscheid jij jezelf al ten opzichte van de concurrentie. Jij maakt (persoonlijke) video’s en je concurrenten niet. In de onderstaande video 4 tips om jezelf met video te onderscheiden:

Jezelf onderscheiden met video is makkelijker dan je denkt

Tip 7: Betrek de kijker beter bij je video

Je wilt dat kijkers ook gaan kijken naar nieuwe video’s die je maakt. Hierdoor is het belangrijk dat je de kijker zo veel mogelijk bij je video betrekt. Dit doe je door recht in de camera te kijken, een monotone video te voorkomen en een begrijpelijke video te maken. Meer tips om de kijker beter bij de video te betrekken vind je in deze betrek de kijker bij je video tips.

Ook aan de slag met video content?

Wil je als ondernemer nu echt een slag maken met aantrekkelijke video content. Video content die kijkers omzet naar fans en fans omzet naar klanten? Volg dan de praktische workshop videomarketing en ik help jou persoonlijk met het maken van de juiste filmpjes.

Over de schrijver
Reactie plaatsen