Moet Je Video Inzetten Voor Content Marketing?

Moet Je Video Inzetten Voor Content Marketing?

Is het verstandig om video in te zetten als content marketing middel voor jouw bedrijf? In deze blog geef ik jou 5 handige checkpunten om dit te bepalen.

Content marketing

Content marketing: klanten voor je bedrijf aantrekken door middel van content. Het begrip “content is king” hoef ik je niet meer uit te leggen. Veel ondernemers bloggen al. Deze blogs plaatsen ze dan op hun website. Dit resulteert ondermeer in een hogere ranking van de website van de ondernemer.

Toch zijn er maar weinig ondernemers die vloggen: video’s maken voor hun bedrijf. Uiteraard is video ook een vorm van content. Toch is het de vraag of het alle moeite en energie wel loont. Immers als je een video maakt, moet ie wel wat opleveren voor je bedrijf. Moet ie klanten aantrekken. In deze blog heb ik 5 handige checkpunten opgesomd. Aan de hand van die checkpunten kun je zelf nagaan of het maken van video’s voor jouw bedrijf wel interessant is.

Check 1: Past het bij je doelgroep?

Video is dus een vorm van online content. Net zoals geschreven blog artikelen, digitale nieuwsbrieven en berichten die je post op social media. Belangrijk voor videocontent is om na te gaan of dit soort van contentmarketing past bij je doelgroep. Eerlijk gezegd kan ik zo even geen voorbeeld oplepelen waarbij video niet past bij je doelgroep. Dus ik denk dat je hier als ondernemer al snel “ja” op antwoord.

Check 2: Past het bij de branding van jouw bedrijf?

Video moet wel passen bij de stijl van je bedrijf. Je moet wel gevoel bij video hebben. Zelf het gevoel hebben dat video bij de uitstraling van je bedrijf past.

Ook kun je volgers op social media vragen of zij video vinden passen bij je bedrijf. Daarnaast kun je vragen over welke onderwerpen je volgers een video willen hebben. Deze 2 vragen versterken de binding met je volgers. Ook krijg je hierdoor waardevolle informatie wat er zoal speelt bij je volgers en waar echt de behoefte aan video zit.

Kijkende naar de ontwikkeling van online video en in de toekomst, alleen maar meer video wordt geconsumeerd is het denk ik beter om de volgende vraag te stellen: “hoe kan video bijdragen aan de branding van mijn bedrijf?”. Ik ben van mening dat je als ondernemer niet meer achter kunt blijven door geen videocontent te maken voor je bedrijf.

Video moet passen bij de branding van je bedrijf

Een vlog tijdens mijn vakantie: “Video moet passen bij de branding van je bedrijf”

Check 3: Geeft content marketing met video een meerwaarde aan je doelgroep?

Als je nog geen video toepast, draagt video zeker bij aan de afwisseling in content die je aanbiedt richting je doelgroep. Een variatie in content wordt door veel mensen positief ontvangen. Immers de ene persoon leest liever en de andere kijkt liever een videootje.

Het belangrijkste punt van meerwaarde is naar mijn mening waardevolle informatie. Informatie verstrekken waar je doelgroep echt iets aan heeft. Waardoor jouw doelgroep weer een stapje verder komt. Vooral als je ingewikkelde informatie verstrekt, biedt een video absoluut meerwaarde. Het gezegde “beeld zegt meer dan 1000 woorden”, is dan helemaal van toepassing. Met video kun je informatie beter uitleggen. Naast tekst heb je de beschikking over gesproken tekst en beeld. Vooral het beeld is erg handig als je bijvoorbeeld uit wilt leggen hoe iets werkt. Als je deze 9 tips toepast in je video, wordt je video veel begrijpelijker.

Tot slot: met persoonlijke video’s kom je beter in contact met je doelgroep. Dit levert meer vertrouwen op en hierdoor een grotere kans dat een kijker zaken met jou gaat doen.

Check 4: Draagt content marketing met video bij aan gebruiksvriendelijkheid?

Hoe makkelijker content te “consumeren” is, des te beter en waardevoller wordt de content ontvangen. Video heeft alles in zich om makkelijk te consumeren. Immers je hoeft geen inspanning te verrichten om iets te lezen. Eén druk op de knop en je kunt in een luie stoel de informatie tot je toenemen. Dat “toenemen” bestaat ook nog eens uit 3 aspecten: beeld, geluid en tekst (in een video kun je ook tekst gebruiken). Hierdoor wordt video veel beter onthouden dat bijvoorbeeld een geschreven blogartikel.

Check 5: Draagt het bij aan de vindbaarheid van je bedrijf?

Veel ondernemers steken veel geld, tijd en energie om goed gevonden te worden op het internet. Video versterkt deze vindbaarheid en online zichtbaarheid. Zeker als je waardevolle YouTube video’s maakt. Hoe waardevoller je video, des te langer de video wordt bekeken. De kijktijd is de belangrijkste factor voor de ranking van een YouTube video in de zoekmachines van Google en YouTube.

Daarnaast draagt een waardevolle video bij aan het “delen”. Immers als de kijker zich echt geholpen heeft. Jouw video fantastisch vond. Het “wauw effect” heeft beleefd, dan is de kans groot dat de kijker je video gaat delen.

Conclusie:

Video draagt bijna altijd bij aan content marketing. Sterker nog met een YouTube video kun je meerdere content kanalen bedienen. Je kunt jouw video opnemen in je website en verspreiden via social media. Daarnaast kun je jouw YouTube video ook omzetten naar tekst en zo een content rijk blogartikel maken (met tekst en video).

Verder werkt video ook onderscheidend ten opzichte van jouw concurrenten.

Tot slot blijkt uit diverse onderzoeken dat websitebezoekers langer op je website blijven, als video’s zijn toegepast. Een langere bezoektijd, resulteert in een hogere ranking van je website in de zoekmachines.

Hoe begin ik met videocontent?

Veel ondernemers hebben geen idee hoe ze precies beginnen met het maken van videocontent? Misschien geldt dit ook voor jou. In dat geval adviseer ik je om mijn gratis e-book “10 videomarketing tips voor beginners” te downloaden. Uiteraard kun je ook altijd contact met mij opnemen als je specifieke vragen hebt.

Over de schrijver
Reactie plaatsen