Video Marketing Kosten

Video Marketing: wat zijn de kosten? Overweeg je als ondernemer om video marketing in te zetten om online zichtbaar en gevonden te worden? Lees dan deze praktische tips voordat je geld uitgeeft.

Video Marketing voor jouw bedrijf

Mogelijk voel je het al aan: je moet iets met video gaan doen. Immers er wordt steeds meer video geconsumeerd en het wordt alleen maar meer. Maar waar begin je? Wat kost het? Kun je het zelf? Of besteed je het uit? Belangrijk is om een strategie te hebben. Immers het heeft geen enkele zin om luk raak wat video’s te posten. Dan kun je er net zo goed niet aan beginnen.

De allerbelangrijkste vraag die je jezelf kunt stellen: “wat wil ik met video bereiken?”.

Wil je online zichtbaarheid? Beter gevonden worden in Google? Dan is YouTube een erg sterk middel en Nederlands tweede zoekmachine. Op dit moment (okt. 2016) kun je nog vrij eenvoudig ranken met een YouTube video in YouTube en Google. Een bijkomend voordeel is dat je een YouTube video kunt opnemen in je website en hierdoor je website ook weer iets hoger rankt in Google.

Anderzijds moet je wel goed nagaan waar je doelgroep te vinden is. Immers als 90% van je doelgroep op Facebook zit, kun je beter je pijlen richten op Facebook Video Marketing.

 

Meer dan één video

Sommige ondernemers hebben wel een budget voor video marketing, maar zetten deze in om één goede professionele video te maken voor hun bedrijf. Dat klinkt mooi: een flitsende mooie video, waarmee je jezelf als bedrijf presenteert. Toch is er voor online zichtbaarheid meer(dere video’s) nodig. Mijn advies is zelfs om minimaal 1 video per 2 weken te maken. Deze videocontent kun je perfect inzetten voor je blog, op social media en om in YouTube hoger te ranken (en gevonden te worden). Ook straal je met veel video’s een autoriteit uit en leren (potentiële) klanten jou veel beter en persoonlijker kennen. Erg goed voor het vertrouwen. Tot slot zorgen veel video’s er voor dat je online beter gevonden wordt en zichtbaar wordt.

Mijn advies is dan ook om je budget te spreiden en dus niet in één keer op te maken aan een professionele video van bijvoorbeeld 2500 Euro.

Als videomarketeer deel ik mijn kennis en kunde graag met de kijkers van mijn YouTube kanaal.

 

Videomarketing strategie

Om een goede video marketing strategie te maken, moet je onder andere de volgende vragen beantwoorden en in verband met elkaar brengen:

 1. Wat is je doel/wat wil je met video bereiken?
 2. Op welke manier biedt video een meerwaarde aan je (bestaande) marketingplan?
 3. Wat is je budget (per jaar)?
 4. Waar liggen de behoeften van je doelgroep?
 5. Welke behoeften lenen zich uitermate goed om te vertalen met een filmpje?
 6. Hoe stem je en/of verwerk je de videocontent in je social media?
 7. Wat voor soort video’s ga je maken. Hoe is de opzet? Hoe is de branding, de herkenbaarheid? Welk gevoel wil je de kijker geven?
 8. Wat voor kwaliteit hebben de video’s?
 9. Hoe ga je een goede call to action toepassen?
 10. Hoe maak je de video’s goed vindbaar (video seo)?
 11. Wat is de freqeuntie/wanneer zet je een video online (videocontent kalender)?

 

Toch komt er wel meer bij kijken om deze strategie passend te maken voor jouw situatie. Neem vrijblijvend contact met mij op, voor een gratis intakegesprek waarbij ik een route uitstippel voor videomarketing voor jouw bedrijf.

 

Videomarketing kun je net zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. Feitelijk is het enige wat je nodig hebt een smartphone en een computer om te starten.
Heb je geen budget of wil je geen geld uitgeven? Dan zit er niets anders op om alles zelf te doen. Toch kun je jouw tijd maar één keer uitgeven. Om die reden adviseer ik in die situatie om in ieder geval de praktische workshop videomarketing te volgen. Hierdoor heb je een vliegende start om zelf aan de slag te gaan met video marketing voor je bedrijf.

 

Heb je wel budget? Neem dan vrijblijvend contact met mij op. Samen kunnen we in een gratis intakegesprek een passende videomarketing strategie opzetten voor jouw bedrijf. Ook leer ik je, wat in jouw situatie belangrijke punten zijn om rekening mee moet houden. Pak deze kans om nu echt aan de slag te gaan met videomarketing voor jouw bedrijf.

Over de schrijver
Reactie plaatsen