Video Marketing: De 5 Meest Gemaakte Fouten
20 oktober 2015 

Video Marketing: De 5 Meest Gemaakte Fouten

De 5 meeste gemaakte fouten bij het toepassen van Video Marketing. Videomarketing coach James Wedmore, heeft er een mooie top 5 over gemaakt. Kijk snel en voorkom deze fouten bij het maken van video’s voor jouw bedrijf. 

De opsomming van de 5 meest gemaakte fouten, bevat relatief veel basis principes. Laten we snel kijken naar de top 5. Daarna volgt mijn eigen top 5. Die top 5 is toch wel wat interessanter voor ondernemers, als zeg ik het zelf :-)

 

Fout nummer 5: niet aan video doen

Je denkt vast. Het is te duur. Kost te veel tijd. Ik haat om voor de camera te staan. Allemaal nonsens, volgens Wedmore.

 

Fout nummer 4: saaie video

“Het maakt mij niet uit hoe goed je video er uit ziet, als je video saai is, kijkt niemand”.

 

Fout nummer 3: slecht licht

“Al heb je niet de duurste DLSR camera, toch kun je de uitstraling van je video mooi oppoetsen. Geen licht of slecht licht. Maar ook overbelichting is niet fijn om goed gezien te worden.”

 

Fout nummer 2: slecht geluid

“Als ze jou niet kunnen horen, waarom zouden ze dan nog kijken?”

 

Fout nummer 1: bibberig beeld

“Niemand wil ziek worden van het kijken naar je video.”

 

Hier komt ie dan: Mijn top 5

Eén: slechte content

De inhoud van de video bevat geen waardevolle informatie, is ongestructureerd en langdradig. Dit alles maakt de video tot een video met slechte content. Reden hiervoor is dat ondernemers zonder veel ervaring en zonder veel (of geen) voorbereiding even snel een video schieten. Vooral als je net begint met video marketing is het een must om te werken met een script.

 

Twee: niet gelijk duidelijk maken waar je video over gaat

Soms zit ik 30 seconden naar een video te kijken en ik heb nog geen idee wat de boodschap van de video is.  “what is in it voor me”, is hetgeen de kijker zich in het begin van de video zal afvragen. Je hebt 8 seconden om de kijker er van te overtuigen dat hij moet blijven kijken. Hoe je de kijker overtuigd, lees je in dit artikel.

 

Drie: jezelf verschuilen

Als zelfstandig ondernemer niet zelf je gezicht voor de camera laten zien. Je bent het gezicht van je bedrijf. Laat dit zien! Dit geeft veel meer vertrouwen aan de kijker. Toch verschuilen veel ondernemers zich achter de video, door het presenteren van bijvoorbeeld animatie video’s. Zonde!

Veel ondernemers verschuilen zich achter een video

Veel ondernemers verschuilen zich achter een video

 

Vier: geen aandacht voor de kijker (en kwaliteit)

Als jij geen aandacht hebt voor de kijker, zal de kijker geen aandacht hebben voor jou. Deze video over een “tussen de soep en aardappelen video” illustreert nog het beste wat ik bedoel.

 

Vijf: slecht geluid

Geluid is het belangrijkste van je video. Toch zie (en hoor) ik, dat de audiokwaliteit van video’s steeds beter wordt. Dit komt met name door de nieuwere smartphones met betere microfoonfuncties. Toch blijft het een aandachtspunt.

 

Wat is jouw persoonlijke top 5 fouten die jij gemaakt hebt, bij het zelf maken van video’s? Laat jouw top 5 achter. Ik ben benieuwd.

Over de schrijver
Reactie plaatsen