Video Marketing: Heeft Dit Wel Nut Voor Jouw Bedrijf?
04 februari 2016 

Video Marketing: Heeft Dit Wel Nut Voor Jouw Bedrijf?

Heeft het toepassen van video marketing wel nut voor je bedrijf? In deze video het antwoord.

Heeft Video Marketing wel nut voor jouw bedrijf?

Als je de bovenstaande video bekijkt, hoef je de onderstaande tekst niet te lezen!

 

Inleidende tekst:

Als ondernemer investeer je alleen als het nut heeft. Je weet bij video natuurlijk van te voren niet of je jouw investering er uit haalt (of je moet werken met een no cure no pay videoproductiebedrijf). Een vraag die ondernemers die sceptisch zijn over videomarketing vaak stellen is: heeft het maken van filmpjes voor ons bedrijf wel zin. Levert het rendement op. Nieuwe klanten. Nieuwe opdrachten en dus omzet. Eigenlijk moet je het dan omdraaien. Waar kan video jouw onderneming verder helpen? Doorgaans heb je marketingdoelen, een marketingstrategie of een marketingcampagne. Hoe kan videomarketing een toegevoegde waarde leveren in deze strategie. Iets extra’s leveren om de eindstreep met twee vingers in de neus te halen. Elk bedrijf is anders en heeft andere behoeften en prioriteiten. Om deze reden kan dus niet 1-2-3 worden aangegeven wat het nut van een YouTube video voor jouw bedrijf is. Toch kan ik wel drie pijlers noemen. Pijlers waarin jij jezelf of de doelen van jouw onderneming in herkent. Kijk dus snel en doe jouw voordeel met deze YouTube video.

 

Tekst uit  de video:

Je hebt als ondernemer een video gemaakt voor op YouTube. Maar de video wordt maar een paar bekeken. Dan denk je bij jezelf: “heeft het maken van video’s. Het toepassen van videomarketing voor mijn bedrijf wel nut?”. In deze video geef ik je drie redenen waarom videomarketing voor jouw bedrijf in ieder geval nut heeft.

Hoi. Mijn naam is Theo de Kleijn en ik help ondernemers met videomarketing. In deze video dus drie redenen, waarom het toepassen van videomarketing voor jouw bedrijf zeker nut heeft. Als eerst adviseer ik je om naar mijn andere video van eergisteren te kijken. In die video heb ik namelijk uitgelegd hoe je jouw YouTube video goed vindbaar is. Hij klapt nu boven uit in beeld als het goed is. De link. Als je even op die link klikt dan kom je uit bij mijn video van gisteren. Daar heb ik dus uitgelegd hoe je een video kunt maken die goed vindbaar is op YouTube en Google. Maar nu even verder met de vraag of videomarketing voor jouw bedrijf wel nut heeft.

Marketing doelen

Laten we beginnen met punt 1. Als het goed is heb je voor je bedrijf bepaalde marketing doelen opgesteld. Je hebt vastgelegd hoe je met marketing klanten gaat werven. Hoe je meer klanten krijgt voor je bedrijf. Denk na hoe video die marketing doelen kan ondersteunen. Met video kun je jezelf als zelfstandig ondernemer perfect onderscheiden ten opzichte van jouw concurrenten. Hoe je jezelf precies kunt onderscheiden, heb ik uitgelegd in een andere video. Die andere video klapt nu uit beeld. Dus als je nu even op de link klikt die boven in beeld verschijnt, dan kun je even nazien en kijken hoe je dat precies doet.

Digitaliseerde wereld

Met video speel je in op de gedigitaliseerde wereld. Steeds meer mensen zoeken op internet naar oplossingen voor hun problemen. En die oplossingen worden steeds meer op YouTube, maar ook natuurlijk op websites gegeven.

Vertrouwen

Dan is het belangrijk dat als je mensen op je website hebt, of als mensen kijken naar je YouTube video om vertrouwen te wekken. Vertrouwen doe je dus door het geven van een persoonlijke video, zoals deze. De kijker kan zo kennis maken en aanvoelen of jij de persoon bent waarmee hij of zij zaken kan doen of waarbij hij of zij een product kan kopen. Heb je een vraag over videomarketing, YouTube of het zelf maken van video’s? Laat jouw vraag dan in het reactieveld onder deze video even achter en wie weet beantwoord ik jouw vraag morgen in een persoonlijke video, zoals deze. Abonneer jezelf op mijn YouTube kanaal als je nog niet geabonneerd bent en je bent verzekerd van wekelijks tips over videomarketing. En tot slot: vergeet hem niet te downloaden. Aan die kant staat ie volgens mij: het gratis e-book “10 videomarkerting tips voor beginners“. Als je hem download dan kun je morgen direct aan de slag met video marketing voor jouw bedrijf. Ik wens je tot slot nog een hele fijne dag toe.

Over de schrijver
Reactie plaatsen