Wat is een bedrijfsfilm?

Met een bedrijfsfilm brengen bedrijven hun product of dienst onder de aandacht van hun doelgroep. Een bedrijfsfilm heeft als uiteindelijke doel om meer omzet en winst te genereren.

Een bedrijfsfilm is bijna hetzelfde als een reclamefilm. Toch zijn ze duidelijk verschillend. Bij een reclamefilm staat het merk van het product of dienst centraal. Met als doel om het merk te laten onthouden door de kijker. Met een bedrijfsfilm laat je juist het product of dienst zien. Het gaat meestal in op de voordelen. Over hoe je het gebruikt. Een bedrijfsfilm is dus meer tastbaar.

Een bedrijfsfilm kan voor "business to business" of voor "business to customer" ingezet worden.

Een bedrijfsfilm wordt in het spraakgebruik ook vaak een promotiefilmpje genoemd. Beide termen zijn nagenoeg hetzelfde, alleen zit er verschil in de lengte van het filmpje. Een promotiefilmpje duurt doorgaans tussen de 30 seconden en 3 minuten, terwijl een bedrijfsfilm doorgaans langer duurt. Ook komen bij een bedrijfsfilm aspecten als "kijkje in de keuken van het bedrijf" meer en uitgebreider aan bod.

De term bedrijfsfilm wordt in het spraakgebruik vaak verkeerd toegepast. Tegenwoordig zijn alle bedrijfsfilms digitaal opgenomen, waardoor sprake is van een bedrijfsvideo. Dit komt door de verschillen tussen een video en een film.

Steeds meer ondernemers maken zelf bedrijfsfilms. Doordat apparatuur steeds goedkoper wordt, je steeds betere video's kunt maken met een smartphone en ook de techniek steeds eenvoudiger wordt, komt het zelf maken van bedrijfsfilms steeds dichterbij.
Reactie plaatsen