Wat is een bedrijfsvideo?

Met een bedrijfsvideo brengen bedrijven hun product of dienst onder de aandacht van hun doelgroep. Een bedrijfsvideo heeft als uiteindelijke doel om meer omzet en winst te genereren.

Een bedrijfsvideo is bijna hetzelfde als een reclamevideo. Toch zijn ze duidelijk verschillend. Bij een reclamevideo staat het merk van het product of dienst centraal. Met als doel om het merk te laten onthouden door de kijker. Met een bedrijfsvideo laat je juist het product of dienst zien. Het gaat meestal in op de voordelen. Over hoe je het gebruikt. Een bedrijfsvideo is dus meer tastbaar.

Een bedrijfsvideo kan voor "business to business" of voor "business to customer" ingezet worden.

Een bedrijfsvideo wordt in het spraakgebruik ook vaak een promotievideo genoemd. Beide termen zijn nagenoeg hetzelfde, alleen zit er verschil in de lengte van de video. Een promotievideo duurt doorgaans tussen de 30 seconden en 3 minuten, terwijl een bedrijfsvideo aanzienlijk langer duurt. Ook komen bij een bedrijfsvideo aspecten als "kijkje in de keuken van het bedrijf" meer en uitgebreider terug.

Steeds meer ondernemers maken zelf bedrijfsvideo's. Doordat apparatuur steeds goedkoper wordt, je steeds betere video's kunt maken met een smartphone en ook de techniek steeds eenvoudiger wordt, komt het zelf maken van bedrijfsvideo's steeds dichterbij.

Mijn eerste bedrijfsvideo heb ik ook zelf gemaakt, maar dat had ik beter niet op die manier kunnen doen.
Reactie plaatsen