Wat is een handmicrofoon?

Een handmicrofoon is een attribuut wat geluid omzet naar een elektrisch signaal. Met name waar spraak aan de orde is, wordt een handmicrofoon gebruik.  Het elektrisch signaal kan opgenomen worden of kan omgezet worden naar een versterkt signaal.

Een handmicrofoon pak je met je hand vast, of je zet de microfoon in een microfoonklem op een microfoonstandaard. Dit gebeurd met name bij situatie's waarbij het niet gepast is om een microfoon in de hand te houden (toespraak van een "belangrijk persoon") of wanneer je beide handen nodig hebt om iets uit te leggen.

Bij een video-opname wordt de spraak gelijktijdig met het beeld opgenomen. Het beeld wordt in een beeldspoor opgenomen. Het geluid in een geluidspoor.

Alle camera's hebben een ingebouwde microfoon. Om een handmicrofoon te kunnen aansluiten op een videocamera, moet die videocamera voorzien zijn van een aansluiting voor een externe microfoon.

In de volgende video leg ik uit wanneer je een handmicrofoon gebruikt en hoe het zit met de aansluiting op een externe microfoon:

Reactie plaatsen