10 praktische tips om met video te beginnen voor je bedrijf
Direct Toegang
X
10 praktische tips om met video te beginnen voor je bedrijf
50% Complete

Voorkom fouten in je filmpje!

Download het gratis e-book met praktische tips voor het maken van een perfect filmpje.

Page content

Wat is een green screen?

Een greenscreen is een groen achtergronddoek dat wordt gebruikt voor chromakey-toepassingen. Deze toepassing werkt als volgt. Als eerste wordt er een onderwerp of persoon gefilmd tegen het groene achtergronddoek. Daarna wordt met videobewerkingssoftware de groene achtergrond veranderd.

De mogelijkheid om andere achtergronden toe te passen, is met name handig bij persoonlijke video’s. Hierdoor hoef je de deur niet meer uit, om bijvoorbeeld je video in New York op te nemen. Ook kun je met verschillende achtergronden makkelijker dingen uitleggen.

 

Veranderen van achtergrond

In de volgende video heb ik uitgelegd hoe je met green screen een mooie achtergrond kunt krijgen:

Bij green screen is het wel belangrijk dat zowel het groene doek als het onderwerp voor het doek goed wordt uitgelicht. Ook moet het onderwerp niet te kort bij het groene doek gaan staan, anders krijg je een groene gloed (zie ook bovenstaande video).

 

Green screen software

Om het groene doek om te zetten naar en bepaalde achtergrond moet je videobewerkingsprogramma beschikken over een chroma key functie. Bijna alle betaalde videobewerkingsprogramma’s hebben dergelijke functie. In de volgende video leg ik uit hoe je met videobewerkingsprogramma Adobe Premiere Pro het groene doek omzet naar een mooie achtergrond:

 

    Comment Section

    0 reacties op “Wat is een green screen?

    Plaats een reactie


    *


    Video Marketing Topics