Wat is online zichtbaarheid?

Wat is online zichtbaarheid?

Online zichtbaarheid is dat jouw bedrijf zichzelf op het internet profileert en online vindbaar is voor je doelgroep.

Het hebben van een website en hoog komen met een website in de zoekmachines is niet genoeg voor online zichtbaarheid. Met name is je een zelfstandig ondernemer bent, moet je jezelf als ondernemer letterlijk laten zien op het internet. Dit kan met foto's, maar veel aansprekender is met video. Daarnaast bouw je met video een betere en snellere band op met je doelgroep. Video kun je gebruiken op je website en/of je verspreid video via social media zoals Facebook en YouTube.

Voor online zichtbaarheid is vereist om een platform of systeem te hebben, waarbij je makkelijk in contact komt met je doelgroep en nieuwe content snel kunt verspreiden. Een voorbeeld van zo'n platform is Facebook. Een systeem wat niet mag gebruiken bij de strategie om online zichtbaar te worden is een mailinglijst.

 

Online zichtbaar op je website


Je website is het online visitekaartje van jouw bedrijf. Als zelfstandig ondernemer ben je het gezicht van jouw bedrijf. Laat dit online op je website dan ook zien. Voor online zichtbaarheid op je website mag een persoonlijke welkomstvideo niet ontbreken.

Wil je jouw online zichtbaarheid verder vergroten? Kijk dan eens naar deze 10 online zichtbaarheid tips.
Reactie plaatsen