Sollicitatievideo

Als je echt wilt opvallen, dan maak je een sollicitatievideo. Je presenteert jezelf voor de camera. Maar hoe doe je dat? Waar moet je rekening mee houden? Speciaal voor werkzoekenden een opsomming van waardevolle informatie. Erg handig als je een sollicitatievideo wilt maken:
>> 10 tips voor een succesvolle sollicitatievideo : als je deze tips toepast heb je gegarandeerd een goede video in handen. Tips over geluid, beeld, achtergrond, de lengte van je video en opbouw van de video.

>> Tip over het voorlezen van tekst voor de filmcamera. Moet je dit nu wel of niet doen?

>> Goede filmcamera om (YouTube) filmpjes mee op te nemen : de basis van een sollicitatievideo is een goede videocamera.

>> Hoe overwin je camera-angst? Het is wel de bedoeling dat je naturel overkomt. Overkomt zoals je bent. De videocamera is voor veel personen dan best een obstakel. Hoe kun je een gesprek voeren. Iets zeggen, tegen "iets" wat niet terug zegt. Om het beste uit jezelf te halen is het belangrijk dat je vertrouwd raakt voor de camera.

>> Staan of zitten voor de videocamera: wat is de beste  houding voor het maken van een video? In dit artikel leg ik het staand en zittend uit.

>> Wat voor kleding trek je aan als je een video opneemt: in een vlogvideo leg ik iets uit, waar ik eigenlijk geen verstand van heb: kledingadviezen en tips.

>> Persoonlijke video, zonder recht in de camera te kijken: voor een sollicitatievideo kun je het beste recht in de camera kijken. Je moet je realiseren dat er een persoon naar je kijkt. Dat er als het ware iemand in de videocamera zit die naar je kijkt. Toch kun je moeite hebben met het "ding". Het is onpersoonlijk. In dit blog leg ik uit hoe je ook op een andere manier een persoonlijke video kunt maken.

 

Heb je behoefte aan meer informatie of heb je vragen? Laat jouw reactie hieronder achter.
Reactie plaatsen