Video Marketing Vlaanderen

Video marketing Vlaanderen: steeds meer Vlaamse ondernemers ontdekken TheodeKleijn.nl. Hierdoor profiteren ze van veel gratis kennis en kunde op het gebied van videomarketing. In dit artikel handige tips voor Vlaamse ondernemers die aan de slag willen gaan met video marketing.

Er is nauwelijks verschil tussen de uitvoering van videomarketing door Nederlandse en Belgische zelfstandig ondernemers. Feitelijk leeft online videomarketing niet echt, omdat de ondernemer druk is met allerlei andere zaken. Toch hebben de meeste ondernemers wel een onderbuikgevoel: ze weten dat ze wel iets met video moeten doen, maar stellen het uit. “Het komt wel een keer”. Dat is jammer, want met videomarketing wordt je bedrijf beter gevonden op het internet, wordt je bedrijf meer zichtbaar en trek je meer klanten aan. Dan heb ik het nog niet gehad over deze 40 voordelen.

Natuurlijk zijn er ook nadelen en “twijfeldingen”: het kost tijd. Het lijkt ingewikkeld. Het kost geld.  Heeft het wel nut voor mijn bedrijf? Waar moet ik beginnen?

Hoe begin je met videomarketing?

Het eerste begin is altijd moeilijk. De stap voor het begin: hoe begin ik eigenlijk? In dit artikel heb ik uitgelegd hoe je met video marketing begint.

Ben ik wel leuk genoeg?

Veel ondernemers twijfelen of ze wel leuk genoeg zijn voor video (of is het een excuus?). Een video is feitelijk niets anders dan de online versie van jezelf. In het echt ben je toch ook leuk genoeg voor klanten? Dan elke ondernemer leuk is, dat heb ik in dit artikel uitgelegd.

Waar moet ik een video over maken?

Net zoals bij bloggen is het bij video’s maken voor je bedrijf, soms moeilijk om onderwerpen te bedenken. Waar kun je een video over maken? Wat wil mijn doelgroep graag zien? In dit artikel een handig overzicht van onderwerpen die je kunt gebruiken voor het maken van video’s.

Je kunt altijd nog een video maken, waarin je de kijker op roept om vragen te stellen….

Videomarketing strategie

Zonder strategie heeft het maken van video’s voor je bedrijf geen nut. Je moet van te voren na gaan wat je met de video’s wilt bereiken. Waar je ze wilt inzetten. Hoe videomarketing kan bedragen aan de groei van jouw bedrijf? Als je deze 6 tips toepast, heb je in ieder geval een goede basis strategie.

Makkelijk een blogartikel

Een video is nooit voor niets. Wat je altijd met een video kunt doen is de video opnemen in een blogartikel (wat relevant is aan het onderwerp wat je in de video behandeld). Groot voordeel hiervan is dat je blogartikel door de opname van de video hoger scoort in de zoekresultaten in Google. Daarnaast kun je zelfs van een opgenomen video een (geschreven) blogartikel maken. Hoe je dit kunt doen, lees je in dit artikel.

Of video ook bijdraagt aan de content marketing van jouw bedrijf, kun je op deze pagina checken.

Workshop videomarketing

Ik heb je nu handvaten gegeven om zelf te kunnen beginnen met videomarketing. Toch merk ik dat veel ondernemers persoonlijke ondersteuning willen. Ze willen praktisch geholpen worden om stap voor stap te beginnen met videomarketing. Misschien geldt dit ook voor jou. In dat geval adviseer ik je om deel te nemen aan de praktische workshop videomarketing. Deze wordt gegeven in de buurt van Den Bosch (ca. 60 km vanaf de Belgische grens). Ook heb je recht op persoonlijke ondersteuning na het volgen van de workshop.

Nog meer tips?

Wil je nog meer tips? Download dan gratis het e-book: 10 videomarketing tips voor beginners.

Over de schrijver
Reactie plaatsen