6 Video Onderwerpen Om Je Kijker Meer Bij Jouw Bedrijf Te Betrekken

6 Video Onderwerpen Om Je Kijker Meer Bij Jouw Bedrijf Te Betrekken

Wat voor soort video’s kun je maken om je volgers meer bij je bedrijf te betrekken. Meer betrokkenheid, resulteert in meer verkopen en klanten. Tijd dus om video’s te gaan maken over de volgende zes onderwerpen.

Meer betrokkenheid bij je bedrijf

Video is letterlijk het instrument om meer van je bedrijf te laten zien aan de buitenwereld. Neem de kijker mee. Betrek de kijker meer bij jouw bedrijf. Persoonlijk doe ik het te weinig. Vooral blijven steken op het niveau van kennisdelen. Natuurlijk dat is ook zeer belangrijk omdat de buitenwereld je hierdoor gaat zien als expert en je autoriteit uitstraalt. Toch is het ook goed om je volgers mee te nemen in je bedrijf. Zo speel je nog beter in op emotie en connectie, hetgeen meer fans oplevert (mensen gaan praten over je bedrijf) en resulteert uiteindelijk in meer klanten.

Voor wie?

Voor geïnteresseerden in je bedrijf, die redelijk kort bij staan. Wat is kort bij? Denk hierbij aan een mailinglijst. Hierbij stuur je persoonlijke (1:1) mails. In die mails kun je perfect een persoonlijke boodschap meenemen. Een ander “iets” wat verder weg staat (maar nog steeds redelijk kort bij is), is Facebook. YouTube staat al iets verder weg en leent zich daardoor minder voor dit soort video’s.

Het voordeel van dit soort (“betrek de volger erbij”) video’s is dat je deze ook perfect kunt omvormen tot een blog. Zo heb je dus ook op een makkelijke manier een blog gevuld. Deze blog kun je vervolgens naar je mailinglijst sturen, zodat er internetverkeer tot stand komt naar je website.

Wat voor video’s?

Wat voor soort video’s moet je nu maken om de volgers van jouw bedrijf, meer bij je bedrijf te betrekken? Hieronder vind je een opsomming van 6 soorten video’s die zorgen voor meer betrokkenheid bij je bedrijf.

Waar ben je mee bezig?

Geef de kijker een kijkje achter de schermen en geef aan en laat zien waar je mee bezig bent. Als je bijvoorbeeld bezig bent met een nieuwe online videocursus, dan is zo’n kijkje achter de schermen video een goed middel om je volgers te prikkelen met je toekomstig product.

Een erg sterk staaltje van Frans Bauer. Hij neemt de kijker mee naar zijn laatste theatershow. Geeft de kijker een kijkje achter de schermen en verteld wat hij na de theatershow gaat doen. Zo simpel kan het dus zijn….(maar erg waardevol voor je volgers; om van volgers, fans te maken)

Doelstellingen

Wat wil je binnen welke termijn bereiken? Deel het met je volgers op je mailinglijst of Facebook. Zo’n video toont wilskracht! Ook doe je zo een belofte die je niet meer terug kunt draaien. Het geeft jou zelf dus ook de moed en energie om je doel te bereiken.
Verder kun je perfect enkele update video’s maken. Hoe staat het met je doelstellingen na 3 maanden. Als je je richt op andere ondernemers, dan zijn deze doelstelling video’s zeker een aanrader. Er ontstaat een band. Immers andere ondernemers herkennen het, omdat ze in het zelfde schuitje zitten.

Leuke feiten over je bedrijf en/of bedrijfstak

Je hebt net de 100ste klant verwelkomt. Je bedrijf bestaat 5 jaar. Je gaat binnenkort een nieuw bedrijfspand openen. Je gaat voor het eerst een werknemer in dienst nemen, die morgen begint. Afijn deel feiten over je bedrijf en krijg meer verbondenheid.

Ook kun je leuke feiten vertellen van dingen die spelen in je branche, waaronder nieuwe ontwikkelingen. Hier is het wel de vraag of je klant ook een relatie heeft met je branche. Immers wat je te melden hebt, moet een meerwaarde hebben voor je doelgroep. Is dat niet het geval, dan heeft het vertellen over je branche weinig zin (om een betere band te krijgen met je doelgroep).


Vieren dat je 1000 abonnees hebt, is een combinatie van feiten en blijdschap…

Eye-opener

Wat heb je de afgelopen week geleerd, wat je doorvoor niet wist. Mogelijk kan het voor je doelgroep net zo’n eyeopener zijn. Delen dus, als het voor je doelgroep ook een meerwaarde zal zijn.

Storytelling

Vertellen over dingen die je hebt meegemaakt: storytelling. Keuzen die je hebt gemaakt. Hoe ben je begonnen met je bedrijf? Waar ben je tegen aan gelopen? Wat is je grootste levensles geweest? Waarom ben je jouw bedrijf gestart? Het verhaal achter de ondernemer, zorgt voor. Hoe maak je een goede storytelling video? Pas deze negen tips toe.

Emotie dingen

Tja dit is een lastige. Een emotionele video doet het erg goed. Voel je jezelf dus geraakt door iets, maak dan op dat moment een video. Vooral blije momenten.
Minder blije momenten? Het geeft negatieve energie. Anderzijds laat je jezelf wel echt zien en daar houden fans van. Zo krijg je pas echte binding. Ik adviseer wel om eerst even een paar bekenden het filmpje te laten bekijken. Kan het wel online? Zal het niet averechts werken/fans afschrikken?

Begin bij het begin

Dit soort video’s om volgers meer bij je bedrijf te betrekken, is eigenlijk weggelegd voor gevorderden. Videomarketing 2.0 zeg maar. Ondernemers die al wat ervaring hebben met video’s maken voor hun bedrijf? Heb je nog niet zo veel ervaring met het maken van video’s? Dan adviseer ik om eerst te beginnen met het downloaden van de 10 videomarketing tips voor beginners. Succes!

Over de schrijver
Reactie plaatsen