Video Opnemen: 4 tips om te beginnen
27 april 2016 

Video Opnemen: 4 tips om te beginnen

Je wilt beginnen met het opnemen van persoonlijke video’s voor je bedrijf. Maar hoe doe je dat? Waar ben je? Waar moet je rekening mee houden? In deze blog 4 handige tips om te starten met video’s opnemen voor je bedrijf.

4 Tips Om Te Beginnen Met Video’s Maken

Als je de bovenstaande video bekijkt, hoef je de onderstaande tekst niet te lezen!

Zie jij als ondernemer er ook tegen op om te beginnen met het maken van video’s voor jouw bedrijf? In deze video geef ik je vier handige tips, om nu echt aan de slag te gaan met video marketing voor jouw bedrijf. Hoi. Mijn naam is Theo de Kleijn en ik help ondernemers met video marketing. In deze video dus vier praktische tips om nu echt aan de slag te gaan met video’s maken voor jouw bedrijf. Want er zijn nog veel ondernemers die het maken van video’s nog even opschuiven. Dat komt wel een keer. Ze weten niet precies hoe ze moeten beginnen. Hoe ze het allemaal moeten doen. Het lijkt allemaal ingewikkeld en het kost allemaal veel tijd en geld. Dus ze stellen het uit. Van uitstel komt afstel van. Dus het komt er eigenlijk nooit van. Maar in deze video dus 4 tips waardoor jij als ondernemer nu echt aan de start kunt gaan met videomarketing voor jouw bedrijf. Laten we snel beginnen.

 

Besteed het uit

Dingen waar je niet goed in bent, kun je beter uitbesteden. Dat kost geld, hoor ik je denken. Dat hoeft niet per sé. Denk altijd kort bij huis. Wie kan jou als ondernemer goed ondersteunen? Denk bijvoorbeeld aan je zoon of dochter, of handige buurjongen. Doorgaans is de jongere generatie erg thuis in technische dingen, zoals het maken van video’s. Het bewerken van video’s en het uploaden van video’s. Zij kunnen jou als ondernemer dus perfect helpen met het maken van video’s. Een goed voorbeeld hiervan, vind ik het YouTube kanaal van Frans Bauer. Voor zover ik weet, doet hij eigenlijk vrij weinig met het monteren en bewerken van zijn video’s en het maken van video’s. Hij besteed het uit aan zijn zoons. Je moet niet gelijk te veel willen.

 

Bouw het langzaam op

Bouw het langzaam aan op. Denk bijvoorbeeld aan een hele korte video, waarin je één van de meest gestelde vragen van jouw klanten behandeld. Die video kun je dan zonder bewerken online zetten. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om het eerste gedeelte van je video en het laatste gedeelte van je video, waarbij je de camera aan en uit zet, er af te halen. Je kunt de video dan gelijk uploaden naar YouTube of bijvoorbeeld Facebook.

 

Goede voorbereiding

Een goed begin is het halve werk. Bereid je daarom voor de eerste video’s goed voor. Schrijf de tekst die je wilt vertellen, uit op papier en oefen deze een paar keer. Daarna ga je de video opnemen en is de tekst bedoeld als leidraad voor jouw verhaal wat je verteld voor de camera.

 

Kennis en ervaring

Maak gebruik van de kennis en ervaring van ondernemers die al video’s maken voor hun eigen bedrijf. Zo kun je gebruik maken van mijn kennis en ervaring, door het gratis e-book 10 videomarketing tips voor beginners gratis te downloaden. Het downloaden is simpel. Klik even op de link die hier in beeld verschijnt en je ontvangt het e-book gelijk in je mailbox.

Wil je nog meer? Dan kun je deelnemen aan de workshop videomarketing die ik ook geef.

Over de schrijver
Reactie plaatsen