Video-Optimalisatie YouTube Video: Wat Wordt Vaak Vergeten?
01 oktober 2015 

Video-Optimalisatie YouTube Video: Wat Wordt Vaak Vergeten?

Video-optimalisatie van jouw YouTube is bittere noodzaak, voor de vindbaarheid. Echter veel ondernemers vergeten twee belangrijk video-optimalisatie punten. In deze videoblog leg ik de twee punten uit. Pas de optimalisatie punten gelijk toe, waardoor jouw YouTube video beter gevonden wordt.


Optimaliseren YouTube video: Welke 2 Punten Vergeten Veel Ondernemers Toe Te Passen?

Inleidende tekst:

Je wilt als ondernemer dat je YouTube video goed gevonden wordt, dat ie zeg maar vindbaar is op het internet. Dat de film als het even kan op pagina één van zoekmachines als Google beland. Toch slagen heel veel ondernemers er niet in om hun video hoog te laten ranken. Reden hiervan is ondermeer de video-optimalisatie, ook wel video seo genomen: hoe richt je jouw video zo in dat hij goed gevonden wordt op woorden waar je op gevonden wilt worden als bedrijf of eenmanszaak zijnde. Het optimaliseren van een YouTube video is best bewerkelijk. Daarnaast weten veel ondernemers gewoonweg niet hoe ze het moeten doen. Als ik kijk naar filmpjes die ondernemers maken valt mij vaak op dat ze twee belangrijke optimalisatieaspecten vergeten cq niet invullen. Aspect één is de beschrijving van de video. Dat is dit gedeelte. Het gedeelte waarin wordt uitgelegd waar de video over gaat. Een ander punt is de ondertiteling of te wel transcript. Ook de ondertiteling wordt vaak niet aangepast of veranderd.

Tekst uit de video:

Vaak vergeten door ondernemers: Video Optimalisatie

Ik zie vaak dat ondernemers de fout maken dat ze een YouTube video niet goed optimaliseren. Doordat de YouTube video niet goed geoptimaliseerd is, wordt ie slecht gevonden op YouTube. In deze video geef ik je twee tips voor een goede optimalisatie van je YouTube video. Hoi mijn naam is Theo de Kleijn en ik help ondernemers met videomarketing. In deze video dus twee tips voor video-optimalisatie, zodat ie goed gevonden wordt. Zoals je kunt horen en zien ben ik inmiddels weer terug in Nederland vanuit Tjechie, want het is een vlak landschap en slecht weer. Laten we snel beginnen met de eerste tip.

Video-optimalisatie is erg belangrijk voor de vindbaarheid van jouw YouTube video

Video-optimalisatie is erg belangrijk voor de vindbaarheid van jouw YouTube video

Tip 1

Ik zie vaak dat ondernemers de beschrijving van de video, niet of niet volledig invullen. Bij de beschrijving van de video, is mijn advies om minimaal 10 zinnen toe te passen en in die zinnen te vertellen waar je video over gaat. Zo wordt jouw video beter gevonden, omdat YouTube zo beter kan zien waar je video over gaat.

Tip 2

Het toevoegen van een ondertiteling. Doordat je jouw ondertiteling juist instelt en juist intypt kan YouTube heel goed zien, waar je video over gaat. Hoe je jouw ondertiteling goed instelt, kun je zien in deze video. Zo dit waren ze dan. De twee snelle tips hoe je jouw video kunt optimaliseren. Heb je een vraag over YouTube, videomarketing of het zelf maken van video’s, laat jouw vraag dan in het reactieveld onder deze video. Ik wens je in ieder geval nog een fijne dag toe en vergeet jezelf ook niet om te abonneren op mijn YouTube kanaal.

Beschrijving: vaak vergeten bij YouTube video's

Beschrijving: vaak vergeten bij YouTube video’s

Jouw tips

Heb jij tips voor het optimaliseren van YouTube video’s? Tips om video’s beter vindbaar te maken? Laat jouw tips hieronder achter. Bedankt.

Over de schrijver
Reactie plaatsen