Videopitch: 10 Tips Voor Een Goede Persoonlijke Videopitch
17 maart 2014 

Videopitch: 10 Tips Voor Een Goede Persoonlijke Videopitch

Als je deze tips toepast, heb je gegarandeerd een goede elevator  videopitch. Een videopitch die jou als ondernemer meer klanten oplevert.

Hier volgen ze dan:

Tip 1: Ben jezelf

Dit is echt de belangrijkste. Immers als je voor de camera anders over komt dan in werkelijkheid, zal dit een deuk in het vertrouwen opleveren op het moment dat de kijker jou in werkelijkheid spreekt en ziet. Vertrouwen is één van de belangrijkste aspecten voor het zaken doen.

Doe jezelf voor de camera niet anders voor als dat je werkelijk bent. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Misschien moet je nog aan de camera wennen, of heb je cameraangst. Klik hier voor het artikel hoe jij aan de camera kunt wennen.

Tip 2: Ben gepassioneerd en enthousiast

Je bent vast gepassioneerd over het product of dienst wat je levert. Je kunt er uren over vertellen. Je bent er verliefd op…… Breng die passie ook over in je videopitch. Als een kijker ziet en voelt dat je gepassioneerd bent en enthousiast bent over je product of dienst, is de kans groter dat de kijker zaken met je gaat doen.

Tip 3: Begin met herkenning

Een spiegel voorhouden is belangrijk om aandacht te trekken. Begin dus met zinnen als:  “Herken je dit probleem…”, “Heb je ook last van….” Of “Hoe zou het zijn als…”. Daarnaast kun je er voor kiezen om de opening nog sterker te maken, door je doelgroep aan te spreken.

Tip 4: Bepaal wat de videopitch voor de kijker oplevert

Doorgaans zit de kijker met een probleem of vraag. Welk antwoord op een probleem of vraag ga je in de videopitch behandelen?

Tip 5: Geef aan wat jou of jouw product of dienst uniek maakt

Waar onderscheid je jezelf of jouw product zich in, in vergelijking tot de concurrentie. Geef eventueel (vaststaande) resultaten/feiten over je product of dienst aan.

Tip 6: Bepaal het doel van je videopitch voor jouzelf

Wat wil je bereiken met de elevator videopitch? Aan het eind van de elevator videopitch moet je de kijker aanzetten tot actie (anders is de hele elevator videopitch voor niets geweest). Wat moet de kijker aan het einde van je video doen? Contact met je opnemen? Een product of dienst afnemen, of zich inschrijven voor je nieuwsbrief?

Tip 7: Sluit je videopitch op de juiste manier af met een call to action

In een “call to action” moeten de volgende ingrediënten aan bod komen: Vertel de kijker hierbij wat je hem te bieden hebt, hoe hij dit kan krijgen en waarom hij hetgeen je aanbied moet nemen/wat is het voordeel.

Tip 8: Bepaal maximaal 2 dingen die de kijker moet onthouden over je video

Een kijker onthoudt echt niet alles uit je videopitch. Als je de kijker één dag na het zien van je videopitch vraagt, wat hem het beste bij is gebleven, zal de kijker doorgaans 2 dingen noemen. Dit kan zijn dat je wilt dat de kijker het antwoord op zijn vraag onthoud (bv. het antwoord op de vraag hoe trek ik meer websitebezoekers naar mijn website) en onthoud dat jij hem hierbij kunt helpen.

In dit geval moet je dus duidelijk en begrijpelijk het antwoord op de vraag formuleren en je naam als branding in de video gebruiken. Dit laatste kan bijvoorbeeld door je naam (als dit teven je bedrijfsnaam is) rechtsboven in de video te zetten of hier een pakkende slogan op los te laten.

Tip 9: Houdt na een belangrijke boodschap je mond/laat een stilte vallen

Door dit toe te passen, blijft de zin beter hangen bij de kijker. Je trekt hiermee immers (opnieuw) de aandacht van de kijker. Lees dit artikel voor nog meer tips om de aandacht vast te houden

Tip 10: Houdt het kort

Een videopitch van 40 seconden tot anderhalve minuut is lang genoeg. Kort en krachtig moet het zijn. Niet langdradig en saai.

Dan nog een bonustip: gebruik geen vakjargon en vertel begrijpelijk, zodat zelfs je buurman het snapt..

Wat is een goed begin van een elevator videopitch?

Een goed begin van een elevator videopitch kan zijn:

“Heb je ook last van een jo-jo effect? Je valt af, maar naar een tijdje zit je weer op je oude gewicht. Hoe zou het zijn om weer echt trots op je uitstraling te zijn en te blijven….

Ik ben Sara en help vrouwen om hun streefgewicht te behalen én te behouden. Met mijn bijzondere methode, heb ik al reeds meer dan 500 vrouwen geholpen om hun streefgewicht minimaal één jaar vast te houden”.

Het doel van deze videopitch is om kijkers te laten inschrijven op mijn mailinglijst. Kijk maar eens, alle tips zijn toegepast; behoudens tip 5:

Gratis tips

Wellicht schud je een elevator pitch niet gelijk uit je mouw. Dat is ook niet erg. Gewoon beginnen en je merkt dat het steeds beter gaat. Heb je hulp nodig? Download dan gratis mijn e-book: “10 videomaketing tips voor beginners“. Naast het e-book ontvang je elke week handige tips om als ondernemer zelf video’s te maken voor jouw bedrijf.

Over de schrijver
Rien Visser
Door

Rien Visser

op 10 Sep 2018

in tip 8 staat twee keer een spellingsfout: onthoud moet met dt

Theo de Kleijn
Door

Theo de Kleijn

op 16 Oct 2018

Bedankt voor de tip.Tekst aangepast.

Reactie plaatsen