Video Shots: Waar Moet Je Op Letten?
07 augustus 2016 

Video Shots: Waar Moet Je Op Letten?

Als je videoshots toepast in je filmpje: waar moet je dan op letten? In deze video heb ik een interview met bedrijfsfilmmaker Hay Stevens. Hij geeft tips waar je op moet letten als je videoshots toe past in je video.

Als je deze video bekijkt, hoef je de onderstaande tekst niet te lezen

 

Tekst uit de video:

Als je als zelfstandig ondernemer video’s toe past zoals deze. Dan kun je gebruik maken van zogenaamde videoshots, zoals deze. Waar moet je precies rekening mee houden als je videoshots toepast in je video’s? Vandaag praat ik er over met Hay Stevens. Hij maakt al 30 jaar lang bedrijfsfilms en met hem praat ik over videoshots. Hoi. Mijn naam is Theo de Kleijn en ik help ondernemers met videomarketing. Vandaag praat ik met Hay Stevens over videoshots. Waar moet je rekening mee houden als je videoshots toepast in je video’s.

Hay welkom. Ja dankjewel. Als je als zelfstandig ondernemer persoonlijke video’s maakt voor je eigen bedrijf, adviseer je dan ook om videoshots toe te passen? Zo veel mogelijk zou ik zeggen. Videoshots verlevendigen je filmpje. Als je alleen maar over de hele lengte van het filmpje een pratend hoofd ziet, is dat minder boeiend als wanneer je afwisselt met andere plaatjes. Dus als je beelden kunt bedenken en kunt maken die betrekking hebben op je verhaal is dat een welkome aanvulling.

Hoe lang moet zo’n videoshot dan ongeveer zijn? Dat hangt een beetje af van je verhaal. Van de lengte van je verhaal. Uiteraard. Als je ergens 10 of 12 seconden over vertelt dan moet je ook zo lang dat beeld er bij houden. Als iets langer dan een seconden of zes, zeven duurt dan zou ik wel kijken of iets kunt gebruiken wat beweegt. Als het een foto is, kun je die foto wat uitvergroten en van links naar rechts of zoomen. Als het niet langer dan een seconden of 6 is dan mag dat rustig stil blijven staan. Dat kan wel.

 

Tekst als videoshot

Kun je ook tekst gebruiken als ondersteuning. Als videoshot? Heel zeker. Teksten in beeld kunnen heel sterk je verhaal ondersteunen. Stel je hebt een opsomming op het einde van je filmpje van je moet op drie dingen letten. Je kunt met je vingers aanwijzen. Tegelijkertijd kun je de trefwoorden van wat je verteld, van die drie punten, kun je naast je in beeld laten verschijnen of jezelf je bent weg en je duim en wijsvinger dus. Dan laat je over het hele beeld laat je, net als bij een powerpoint, laat je de tekst en trefwoorden in beeld komen, één voor één.

 

Je maakt bedrijfsfilms. Wanneer kan het voor zelfstandig ondernemers interessant zijn om gebruik te maken van jouw diensten. Kijk Theo jouw doelgroep is mensen te helpen bij het maken van persoonlijke video’s. Daar kunnen ook mensen bijzitten die misschien zeggen: dat smaakt naar meer. Ik wil zelf ook voor mijn bedrijf productfilmpjes maken of misschien zelfs een bedrijfspresentatie maken. Dan is de kennis en ervaring die ik heb opgebouwd in het vak van bedrijfsfilms maken natuurlijk heel handig als je daar gebruik van kunt maken. Hoe kunnen ze daar gebruik van maken? Geef je workshops? Wellicht komt dat nog workshops geven, maar ik heb vorig jaar een boek geschreven en dat boek heet bedrijfsfilms maken. Dat is een voor de hand liggende titel denk ik. Daar staat eigenlijk wel dertig jaar ervaring in met heel veel beeldmateriaal, waardoor mensen als ze dit boek gelezen hebben, eigenlijk vrij redelijk goed een bedrijfsfilm in elkaar kunnen zetten. Hoe kunnen mensen dit bestellen? Dat boek heeft een eigen website. Die website heeft: boekbedrijfsfilmsmaken.nl Dan komen ze vanzelf bij bestelmogelijkheden. Ze kunnen ook pagina’s inzien. Hay bedankt voor jouw bijdrage.

 

Anekdote

Een prototype van een machine die moest augurken in de lengte doorsnijden en in een glas proppen. Dat is op zich al apart. Dat was iets heel aparts. Dat heette de spierpakker. De spierpakker. Ik stond daar op tijd bij die machine klaar met de lampen en mijn camera en ze hadden me gezegd: met een uurtje is dat wel gebeurd hoor. Dat is maar één beweging wat die machine moest doen. Maar na drie of vier uur stond ik er nog. Ik had nog niets gefilmd, want onder de machine lag zo’n dikke laag glas. Die machine was niet goed afgesteld en al die potten werden kapot geslagen. Dus het heeft een hele dag geduurd voordat we die 20 seconden hadden van een take die bruikbaar was.

 

Wil jij als zelfstandig ondernemer echt aan de slag met videomarketing voor jouw bedrijf?Download dan gratis mijn e-book 10 videomarketing tips voor beginners en je kunt morgen al aan de slag met video marketing voor jouw bedrijf.

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen