Video Thumbnails Van Website Verdwenen Uit Zoekresultaten. En Nu?
30 juli 2014 

Video Thumbnails Van Website Verdwenen Uit Zoekresultaten. En Nu?

Is er een oplossing voor de verdwenen afbeeldingen of te wel “Rich Snippets” uit de zoekresultaten van Google? Ja! In deze video leg ik het uit.

Tekst uit de video:

 

Vanaf deze week toont Google geen afbeeldingen meer van websites bij de zoekresultaten. In deze video leg ik even kort uit hoe je toch het voor elkaar kunt krijgen dat je met een afbeelding bij de zoekresultaten van Google terecht komt. Hoi. Mijn naam is Theo de Kleijn en ik help ondernemers met videomarketing.

 

Geen foto’s meer getoond

Misschien is het je al opgevallen, maar vanaf deze week zie je bij de zoekresultaten in de zoekmachine van Google geen afbeeldingen meer. Wat je nog wel ziet aan afbeeldingen zijn de YouTube video’s. En degene die dus veel YouTube video’s hebben gemaakt, die profiteren daar van. Het blijkt namelijk dat mensen eerder op een afbeelding klikken bij de zoekresultaten dan bij zoekresultaten die geen afbeeldingen hebben. Ondernemers die YouTube video’s hebben gemaakt die profiteren daarvan. Want bij de zoekresultaten worden nog wel steeds de afbeeldingen van de YouTube video’s getoond. De kans is dus nu groter geworden, dat gebruikers van de zoekmachine, van Google, eerder klikken op jouw video. Maar hoe krijg je dat nu voor elkaar, dat kijkers van jouw YouTube video naar jouw website toegaan en hoe regel je dat op een goede manier in? Het antwoord is simpel. Ik geef jou elke week waardevolle tips over videomarketing. Het enige wat je hoeft te doen, is te klikken op deze link en jezelf in te schrijven. Dus klik op deze link, schrijf jezelf in en ontvang wekelijks waardevolle tips over videomarketing. Want je ziet maar weer. Videomarketing is echt de toekomst. Dat blijkt wel weer uit deze wijziging die Google nu heeft doorgevoerd.

Plugin Yoast WordPress Rich Snippets

Ook de ijzersterke plugin van Yoast is, door de verandering die Google heeft doorgevoerd, niet meer in staat om afbeeldingen van websites te tonen in de zoekresultaten.

Over de schrijver
Reactie plaatsen