Video Voor Website Mammoettafels

Onlangs maakte ik voor Kel de Jongh een passende welkomstvideo voor zijn website. In deze blog het resultaat en een kijkje achter de schermen.

Kel de Jongh heeft mij benaderd om een “welkomstvideo” te maken voor zijn website mammoettafels.nl Kel maakt zelf eiken houten tafels van oude wagenplanken.

De wensen van Kel voor de welkomstvideo:

  1. Een video voor op de homepage van zijn website.
  2. Een persoonlijke video.
  3. Een video waarin de pluspunten van zijn bedrijf duidelijk in naar voren komen.
  4. Een video die aanzet om telefonisch contact op te nemen.

 

Tekstopzet video

Nadat ik het doel en de ingrediënten van de video helder had, heb ik een tekstvoorstel gemaakt. Dit tekstvoorstel hebben we gebruikt als leidraad voor de video.

Een kijkje achter de schermen

Een kijkje achter de schermen: in de thuisstudio

 

De video-opnamen

Tijdens de video-opnamen hebben we ruim de tijd genomen om de video op te nemen. We hebben de video per alinea opgenomen, zodat de tekst behapbaar is. Per alinea hebben we 3 video-opnamen gemaakt, waar we tevreden over waren. Bij de montage heb ik de beste van de drie tracks gebruikt voor de definitieve video.

 

Montage

Omdat de video met green screen is opgenomen, kan tijdens de montage gemakkelijk de “groene achtergrond” vervangen worden door een witte achtergrond. Daarnaast kunnen we perfect tafels laten zien, die Kel verkoopt. Hierdoor heeft de kijker een indruk van wat zoal mogelijk is. Tot slot werken de plaatjes ondersteunend aan de tekst. Hierdoor wordt de video beter geconsumeerd en waardevoller gevonden door de kijker.

 

Het resultaat

Uiteindelijk is dit het resultaat geworden. De video is geüpload naar het YouTube kanaal van Mammoettafels.nl en is geembed op de homepage van de website.

 

Ook een passende video voor op jouw website?

Wil jij als ondernemer ook een persoonlijke video op je homepage die rendement oplevert? Kijk dan op deze pagina.

Over de schrijver
Reactie plaatsen