Hoe Maak Je Een Video Zonder Dat Je Zelf In Beeld Te Zien Bent?
04 februari 2015 

Hoe Maak Je Een Video Zonder Dat Je Zelf In Beeld Te Zien Bent?

Heb jij als ondernemer ook moeite om voor de camera te staan? In dit blogartikel geef ik een handige tip, waardoor je een goede video kunt maken, zonder dat je daarvoor voor de camera hoeft te gaan staan.

Twitter over deze video

Deel deze video op Facebook

De tekst uit de video:

In deze video leg ik dus uit, hoe je als ondernemer een video kunt maken, zonder dat je daarvoor zelf in beeld hoeft te komen. Voor veel ondernemers is het wel duidelijk en anno 2015 kun je eigenlijk als ondernemer niet meer zonder. Ik heb het dan over de video’s. Op YouTube. Op Facebook, maar ook op websites komen ze steeds vaker voor en ja vooral op websites is het eigenlijk wel een must om video’s te gebruiken. Maar ja, anderzijds spreek ik toch veel ondernemers die moeite hebben om zelf die stap te nemen om voor de camera te gaan staan. En je kunt die stap verkleinen. Je kunt eerst gaan werken met video’s zonder dat je zelf in beeld komt en daarna bouw je het op. Je kunt dan bijvoorbeeld video’s maken waarbij je even, 10 seconden in beeld komt en de rest doet zonder dat jezelf in beeld komt. En die rest. Dat zijn video’s met opgenomen beelden. Opgenomen beelden kun je op 2, op 3 manieren doen.

Niet in beeld voor de camera: mogelijkheid 1

Mogelijkheid 1 is dat je video’s maakt met je smartphone of videocamera zonder dat je zelf in beeld komt. Het opgenomen beeldmateriaal importeer je dan in je videobewerkingsprogramma en voorzie je van een zogenaamde “voice-over”. Dus je spreekt de tekst in onder het opgenomen beeldmateriaal.

Niet voor de camera: mogelijkheid 2

Mogelijkheid 2 is dat je zelf het beeldscherm opneemt van je computer. Je kunt dan op het beeldscherm van je computer handelingen uitleggen die je met een bepaald computerprogramma kunt doen. Je kunt dan bijvoorbeeld werken met het programma Camstudio. Een link van dat programma heb ik in de beschrijving van deze video opgenomen.

Wel te horen, niet te zien: mogelijkheid 3

Mogelijkheid 3 is dat je foto’s importeert in je videobewerkingsprogramma en die foto’s voorziet van een zogenaamde voice-over. Dus hier spreek je tekst in onder deze foto’s. Hoe je deze 3 mogelijkheden nu precies moet doen, dat leg ik de komende weken uit, want ik maak van elke mogelijkheid een aparte video. Heb je nog een andere mogelijkheid hoe jij denkt hoe je video’s kunt maken zonder dat je zelf in beeld hoeft te komen, laat jouw reactie dan even achter onder deze video in het reactieveld. Vergeet jezelf ook niet te abonneren op mijn YouTube kanaal. Dit kun je heel makkelijk doen, door op de knop abonneren te drukken. Hieronder. En tot slot kun je ook nog even mijn gratis E-book downloaden: 10 videomarketing tips voor beginners. Ik wens je in ieder geval nog een fijne dag toe.

 

Heb jij ook nog een idee hoe je een video kunt maken, zonder dat je zelf in beeld te zien bent? Laat jouw idee dan hieronder achter. Ik ben benieuwd.

 

 

Over de schrijver
Rudy Koning
Door

Rudy Koning

op 25 Mar 2016

Dank je wel voor de mailtjes met tips die ik regelmatig krijg. Ik ben benieuwd naar optie 3. Hoe zou ik over mijn boek kunnen vertellen met illustraties van het boek in beeld. Foto's voorzien van een voice-over

Theo de kleijn
Reactie plaatsen