Beste Videobewerkingsprogramma Voor Mijn YouTube Video’s
03 maart 2014 

Beste Videobewerkingsprogramma Voor Mijn YouTube Video’s

Als ondernemer is het duidelijk: je moet YouTube video’s maken om niet achter te blijven. Maar welk videobewerkingsprogramma moet ik nu gebruiken om mijn video’s te monteren? In deze blog het antwoord.

 

Betaald of niet betaald?

Je hebt betaalde en niet betaalde videobewerkingsprogramma’s. Eén van de bekendste niet betaalde videobewerkingsprogramma is Windows Moviemaker. Het grote voordeel van Windows Moviemaker is dat het vrij basic is en hierdoor ook gebruiksvriendelijk.

 

Maar ook met YouTube kun je video’s bewerken. Toch vind ik Windows Moviemaker veel gebruiksvriendelijker. Maar voor de snelle montage (alleen het eerste en laatste stuk van je video knippen) kun je YouTube ook goed gebruiken.

 

Voor als je net begint met videobewerking

Vooral als je net start met videobewerking is mijn advies om eerst eens te proeven. Voor dit proeven is Windows Moviemaker of Imovie perfect geschikt. Heb je de smaak te pakken en wil je meer, dan zal Windows Moviemaker te kort schieten. Het heeft namelijk maar twee sporen: één spoor met beeld (en opgenomen geluid) en één spoor voor achtergrondmuziek of voice over.

 

Ben je een gevorderde met videobewerking?

Als je een gevorderde bent, dan ben je op zoek naar een videobewerkingsprogramma met meer mogelijkheden dan Windows Moviemaker. In dat geval kom je al snel uit op betaalde video software. Hier heb je een vrij breed scale aan videobewerkingsprogramma’s en zie je al snel door de bomen het bos niet meer.

 

Mijn ervaring met videobewerkingsprogramma’s

Ikzelf gebruikte Pinnacle Studio 12 als videobewerkingsprogramma. Het is een betaalbaar videobewerkingsprogramma, maar inmiddels al wat verouderd en niet meer te verkrijgen. Ben tevreden over de mogelijkheden en de gebruiksvriendelijkheid, alleen mis ik soms het 3e videospoor (het programma heeft maar 2 videosporen). Het programma heeft 2 audiosporen onder de video en nog 2 audiosporen voor voice-over en muziek. Naast het aantal sporen is het programma (vooral bij grotere videobestanden) ietswat traag. Je moet soms wachten tot bepaalde acties zijn bijgewerkt, voordat je verder kunt.

Ik gebruik nu Adobe Pro 6. Echter dit is een vrij uitgebreid en redelijk moeilijk programma als je geen videobewerkingservaring hebt. Adobe Pro 6 bevat heel veel knoppen en functionaliteiten, waardoor het voor een gebruiker die het programma niet kent, zeer gebruiksonvriendelijk is.
Toch wordt Adobe Pro 6 door veel professionele YouTube filmmakers gebruikt. Het programma is erg veelzijdig. Ook is het (als je weet hoe je het moet gebruiken) best handig voor het monteren van je video’s. Wel is mijn advies om een basiscursus te volgen, om vertrouwd te raken met Adobe Pro 6.

 

Ook hoor ik over Camtasia links en rechts wat goede geluiden, maar hierover kan ik geen mening vormen. Ik ken het programma niet.

 

Wil je geen geld uitgeven en ben je beginner: dan is Windows Moviemaker perfect voor jou. Het is basic en vrij gebruiksvriendelijk.

Ook kun je met YouTube (gratis) aan videobewerking doen, maar dit is echt vrij beperkt (alleen het begin en eind van de video knippen en een muziekje onder je video zetten).

Wil je speciale effecten en je video professioneel bewerken, dan is een betaald videoprogramma een must. Je zou dan bijvoorbeeld kunnen denken aan Pinnacle Studio 16 (kost € 50,-).

Heb je redelijk wat ervaring met monteren en vind je monteren leuk? Dan is Adobe Pro 6 een zeker aan te bevelen.

Hieronder een ander Nederlangstalig videobewerkingsprogramma Magix. Ik heb hier geen ervaring mee:

Wil je als ondernemer zelf een goede YouTube video maken voor je bedrijf? Schrijf jezelf dan gratis in voor de cursus “hoe maak ik een goede YouTube video voor mijn bedrijf”. Je leert dan ook monteren. Klik hier om jezelf in te schrijven.

Over de schrijver
Marco
Door

Marco

op 24 Feb 2017

Bedankt voor de Tip Theo, ik gebruik Movie maker maar is inderdaad lastig om logo, tekst en beeld te combineren. Ik heb wel wat aan je tip hierover in een andere video

Theo de kleijn
Door

Theo de kleijn

op 04 Mar 2017

Graag gedaan. Succes.

ann
Door

ann

op 01 Jul 2017

ik heb de nieuwe vorm van windows movie maker, maar ik krijg mijn video niet op youtube heb je hier nog tips voor hoe ik dat wel krijg?

Theo de kleijn
Door

Theo de kleijn

op 02 Jul 2017

Dan kun je het beter wat omslachtiger doen. Maak eerst een mp4 video via Moviemaker. Zet die mp4 bestand op je eigen computer/harde schijf. Log in op je YouTube kanaal en upload de video.

Peter Elitt
Door

Peter Elitt

op 06 Sep 2017

Ik was op zoek naar een goed programma om mee te beginnen, dus nu ga ik movie maker uitproberen. Dank voor de tip! Groet, Peter Damen Elitt

Theo de Kleijn
Door

Theo de Kleijn

op 06 Sep 2017

Als MovieMaker op je computer of laptop staat kun je het proberen. Moet je het nog downloaden: dan kan niet meer. Het programma is offline gehaald. Succes!

laura Flohr
Door

laura Flohr

op 27 Jun 2018

oke, ik vind deze site nu pas en Moviemaker dat wordt aangeraden is er uds zeker niet meer. Wat dan voor de beginner ??? Dat Youtube verhaal is me wat te summier , ik heb wat meer nodig al ben ik beginner. Wat is een goede keus?

Reactie plaatsen