10 praktische tips om met video te beginnen voor je bedrijf
Direct Toegang
X
10 praktische tips om met video te beginnen voor je bedrijf
50% Complete

Voorkom fouten in je filmpje!

Download het gratis e-book met praktische tips voor het maken van een perfect filmpje.

Page content

Videobewerkingsprogramma’s Die Je Gratis Online Kunt Downloaden

Videobewerkingsprogramma’s Die Je Gratis Online Kunt Downloaden

Je wilt als (zelfstandig) ondernemer met videomarketing aan de slag. Echter je ziet op tegen het monteren van een video. Je kunt het monteren van de video dan uitbesteden aan mij, of zelf aan de slag gaan met monteren.  Ga je zelf aan de slag met monteren? In dit blogartikel een overzicht van gratis videobewerkingsprogramma’s en een advies welk videobewerkingsprogramma jij het beste kunt gebruiken.

Overzicht Gratis Videobewerkingsprogramma’s

Windows Moviemaker: eenvoudig in gebruik. Perfect voor de beginnende ondernemer die zelf aan de slag wil met videobewerking. Hieronder een video waarin ik uitleg hoe je video’s knipt met Windows Moviemaker:

 Video: knippen met Windows Moviemaker.

Imovie voor de Mac. Al wat uitgebreider dan Windows Moviemaker.  Voordeel is dat je er dus meer mee kunt, dan Windows Moviemaker.  Hieronder een video waarin wordt uitgelegd, hoe je snel aan de slag kunt met Imovie 2014:

Video: snel aan de slag met I-movie 2014

Avidemux: Engelstalig videobewerkingsprogramma. Vergt wel wat investering om het programma te leren kennen. Hieronder een Engelstalige tutorial waarin je een beeld krijg van het programma en wat je er mee kunt:

Video: een indruk van het videobewerkingsprogramma Avidemux

Lightworks: Ook een Engelstalig videobewerkingsprogramma. Eigenlijk uitsluitend geschikt voor de gevorderden gebruikers. De basistools zijn gratis. Voor de geavanceerde functies moet betaald worden.
Hieronder een Engelstalige video die je de basisbeginselen leert van het Lightworks videobewerkingsprogramma:

Video: basisbeginselen videobewerkingsprogramma lightworks

YouTube: als je een eigen YouTube kanaal hebt, kun je via videobeheer -> maken -> videobewerkingsprogramma zelf knippen, muziek toevoegen en tekst toevoegen aan je video. Het is erg basic, maar wel goed te gebruiken als je alleen het begin en einde van je video wilt knippen.

Wil je toch verder met het monteren van je YouTube video, dan is Popcorn maker een perfecte aanvulling. Ook is het net als YouTube online. Je hoeft het programma dus niet op je computer te zetten.

Hieronder een uitleg van het online videobewerkingsprogramma popcorn maker:

Video: Popcornmaker wat kun je er mee?

Welke gratis videobewerkingsprogramma kan ik het beste gebruiken?

Als je net start met videobewerking, zijn gratis videobewerkingsprogramma’s perfect om je kennis te laten maken met het montagewerk. Je kunt dan beslissen of je het videomontagewerk iets voor je is, of dat je deze werkzaamheden wilt uitbesteden. Mijn advies is dan om te kiezen voor een basic videomontageprogramma. Windows Moviemaker voldoet hier perfect aan. Met dit programma kun je op een makkelijke manier knippen en monteren en tekst toevoegen. Pas voor de eerste video’s die je monteert geen flitsende intro’s en overgangen toe. Houdt het alleen bij knippen, plakken en tekst toevoegen. Heb je dit goed onder de knie, dan kun je het monteren verder uitbouwen.

Videobewerking uit besteden?

Wil je videobewerking uit besteden, dan help ik jouw graag hiermee. Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Comment Section

6 reacties op “Videobewerkingsprogramma’s Die Je Gratis Online Kunt Downloaden


Door manuel op 22 oktober 2014

Super bedankt weer theo voor deze geweldige video’s een heel heel klein min puntje maar dat is meer persoonlijk, ik vind het jammer dat jij niet zelf de video’s heb ingesproken, maar toch bedankt voor het delen, hier ken ik wel wat mee vooral de Imovie dit omdat ik net nieuw ben begonnen met een apple en alles dus helemaal nieuw is voor mij, ik ga hier zeker mee aan de slag super bedankt, voor al je impunt hier kan ik wat mee.

groet Manuel


Door Theo de Kleijn op 22 oktober 2014

Hoi Manuel,

Bedankt voor je reactie en feedback. Voor Imovie kom ik binnenkort wel met een eigen video. De andere videobewerkingsprogramma’s ken ik niet echt. Omdat Imovie en Moviemaker toch de videobewerkingsprogramma’s zijn die het meeste gebruikt worden, richt ik mij met name op die programma’s.

Groetjes en succes met het monteren met Imovie.
Theo de Kleijn


Door LIly op 31 december 2014

`hallo Theo,

weet je ook bij welke van deze programma’s je (gratis) gebruik kunt maken van de chroma key tool?

Alvast bedankt voor je reactie, gr.


Door Theo de Kleijn op 31 december 2014

Hoi Lily,

Voor zover ik weet zijn er geen gratis videobewerkingsprogramma met een chroma key tool. Ik heb gehoord dat je bij Windows Moviemaker wel een patch kunt downloaden waarmee je met chroma key kunt werken, maar dit zou niet echt goede kwaliteit zijn. Het beste is dus om een betaald videobewerkingsprogramma te kopen. Vooral als je meerdere video’s per jaar maakt, is de investering goed te overzien. Voor 30-50 Euro heb je al een goed videobewerkingsprogramma.

Groetjes,
Theo de KleijnPlaats een reactie


*


Video Marketing Topics