Videomarketing 2016: 3 Videomarketing Fouten Die Je Maar Beter Niet Kunt Maken In 2016
05 november 2015 

Videomarketing 2016: 3 Videomarketing Fouten Die Je Maar Beter Niet Kunt Maken In 2016

Videomarketing 2016 in Nederland: pas jij als ondernemer al videomarketing toe voor je bedrijf? Of wil je het gaan toepassen in 2016? Begin 2016 goed en voorkom de volgende 3 video-marketing fouten.

Video Marketing 2016: 3 Videomarketing Fouten Die Je Maar Beter Niet Kunt Maken In 2016

Jouw Marketing Strategie in 2016

Een nieuw jaar: 2016. Het is goed om na te denken over je marketing strategie. Wat heeft in 2015 gewerkt? Wat heb je geleerd? Zijn je verwachtingen en je doelen uitgekomen? Moet je jouw doelen bijstellen? Laat je videomarketing ook al onderdeel uitmaken van je marketing strategie?

Zijn de ondernemers van Nederland klaar voor videomarketing in 2016? Ik denk dat veel ondernemers de voordelen van videomarketing steeds meer gaan inzien. Echter het DOEN is nog steeds lastig, maar ik verwacht dat wel steeds meer ondernemers de hobbel gaan nemen. Videomarketing gaan toepassen voor hun bedrijf. Als jij ook tot die ondernemers behoort. Voorkom dan in 2016 in ieder geval de volgende 3 fouten.

Ik ben geen helderziende. Heb geen glazen bol. Toch heb ik wel ervaring met ondernemers en videomarketing over de afgelopen jaren. Kijkende naar deze ervaring verwacht ik dat ondernemers de volgende 3 fouten gaan maken. Jammer, want zo werkt video-marketing averechts: het levert geen meerwaarde op voor je bedrijf.

Laten we snel beginnen met de top 3.

Amateuristische video’s

De nummer 3: amateuristische video’s.
De drempel om zelf een video te maken is steeds lager geworden. Wanneer heb jij voor het laatst zelf een (privé) video gemaakt? Je ziet steeds meer video’s van je familie, vrienden of collega’s op het internet (en met name Facebook) verschijnen. Enerzijds is dit positief, want ik zie ook veel meer ondernemers die ook even snel een videotje maken voor hun bedrijf. Makkelijk. Snel: druk de record knop van je smartphone in, je vertelt wat en drukt op dezelfde knop. Hupakee. De video is klaar.

Toch schuilt in die laagdrempeligheid ook een groot gevaar. De video wordt even snel opgenomen, waardoor het een “tussen de soep en aardappelen video” wordt. Een video waar weinig aandacht aan besteed is. Die zeer amateuristisch overkomt. De vraag die jezelf bij elke video die je maakt voor je bedrijf moet stellen: ”Is deze video wel het visitekaartje van mijn bedrijf?”. Ga er altijd vanuit (en met name als je de video plaats op website’s die voor iedereen toegankelijk zijn, zoals YouTube, Facebook of je eigen website) dat de video de eerste kennismaking is met jou en je bedrijf. Wil je dat de kijker je zo ervaart? Klopt het de uitstraling van de video met hoe je wilt overkomen met je bedrijf?

Afijn besteed aandacht aan je video. Bij twijfel: niet oversteken (= niet openbaar publiceren van je video)!

Video marketing Nederland 2016

Video marketing fouten 2016 in Nederland: te snel en onzorgvuldig een video schieten voor je bedrijf.

Slechte videocontent

De nummer 2: slechte videocontent.
Zoals bij fout 3 aangegeven, wordt de drempel steeds lager om zelf video’s te maken. Dit werkt het even snel schieten van een video, zonder enige voorbereiding, in de hand. Met name het zonder voorbereiding maken van video’s zorgt voor het zwalken. Geen duidelijk verhaal. Langdradigheid. Geen interessante video. Afijn het zorgt er voor dat de kijkers van je video afhaken.

Goede videocontent maak je door deze 8 tips op te volgen + deze 9 tips toe te passen voor een begrijpelijke video.

Geen videomarketing toepassen voor je bedrijf in 2016

Wanneer heb je voor het laatst een video bekeken op YouTube of Facebook? Wat doe je als eerste als je op een website komt waar een video getoond wordt? Afijn ik hoef jou als ondernemer niet meer uit te leggen dat video het meest “geconsumeerde” content van dit moment is (en in de toekomst de consumptie van video‘s alleen maar toe neemt). Even een “how to” video opzoeken op YouTube. Naar dat geinige filmpje kijken op Facebook, maar ook videocontent op website’s is niet meer weg te denken.

Zonder videocontent op je website, wordt het steeds lastiger om de websitebezoeker op je website te houden. Het afhaken en “doorzappen“ naar de volgende website wordt steeds meer “gemeen goed” .

Websitebezoekers nemen steeds minder moeite om tekst te lezen. Ze leunen liever achter over en laten zich bedienen door beeld, geluid en tekst. Bedien jij jouw websitebezoeker op hun wenken in 2016 met videocontent?

Ziet jouw video marketing beeld er ook zo uit in 2016

Ziet jouw video-marketing beeld er ook zo uit in 2016: sneeuwbeeld ( geen videomarketing toepassen voor je bedrijf)

Wat is jouw top 3?

Zo dit waren ze dan de, naar mijn mening, 3 meest gemaakte video-marketing fouten van 2016.
Ik ben benieuwd wat naar jouw mening de top 3 video-marketing fouten van ondernemers (zullen) zijn voor 2016. Laat jouw mening achter. Ben benieuwd.

Over de schrijver
Reactie plaatsen